Hava Durumu

'Küçük Kandil' temizlendi!

Teröristlerin Türkiye'deki 'Küçük Kandil' olarak nitelendirdiği ve girilmez dediği Kato Dağı, teröristlerden temizlendi. Mehmetçik, dağın zirvesi ve önemli geçiş noktalarında konuşlanırken, örgütün bir daha bölgeyi kullanmaması için karakollar inşa edilmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Küçük Kandil' temizlendi!

Terörle mücadele operasyonlarını kararlılıkla sürdüren Kahraman Mehmetçik, kar kış demeden teröristleri tek tek etkisiz hale getirdi. Teröristlerin Türkiye'deki 'Küçük Kandil' olarak nitelendirdiği ve girilmez denilerek yıllarca üs olarak kullandığı Kato Dağı da teröristlerden temizlendi.

KARAKOL İNŞA EDİLİYOR

Mehmetçik ve güvenlik korucuları, dağın zirvesi ve önemli geçiş noktalarında konuşlanırken, teröristlerin bir daha bölgeyi kullanmaması için karakollar inşa edilmeye başlandı. Kato'nun eteklerinden iş makineleri ile bölgeye açılan yollarla karakol inşaatları için malzemeler taşınırken, Mehmetçik ve güvenlik korucuları temizledikleri bölgede 24 saat gözetleme yapıyor.

YARIM METRE KAR

2 bin 900 rakımlı Kato Dağı'nda dünden itibaren etkili olan kar yağışı devam ederken, kar kalınlığı da yer yer yarım metreye ulaştı. Kar altında kalan Kato Dağı'nda teröristlere geçit vermeyen Mehmetçik, çetin kış şartlarına rağmen operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.