Hava Durumu

Kurban kazalarına eldivenli çözüm

Her sene Kurban Bayramlarında acemi kasaplar hastanelerin acillerini doldurur halk olarak trajikomik olayları televizyonlardan takip ederiz. Ancak Bursalı bir girişimcinin satışa sunduğu eldiven bu kazaların önüne geçecek gibi duruyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kurban kazalarına eldivenli çözüm

Kurban Bayramlarında Türkiye'nin dört bir yanındaki hastanelerin acil servisleri acemi kasaplarla dolup taşarken, Bursa'da satışa sunulan çelik eldiven yaralanmaların önüne geçecek. Kurbanı keserken yanlışlıkla ellerini kesen vatandaşlar için satışa sunulan çelik eldiven büyük ilgi görüyor. Çelik yapısıyla rahat kullanılan, bıçak darbesi geldiğinde elleri kesilmekten koruyan çelik eldiven 300 ile 400 lira arasında alıcı buluyor.

TÜRKİYE'DE ÜRETİMİ YOK

Örgü halinde yapılan çelik eldiven sayesinde hem kazaların önüne geçilecek, hem de insanın elindeki bakterilerin ete bulaşmasının önleneceğini belirten Meşhur Bursa Bıçakçısı çalışanı Ayberk Güner, "Örgü halinde yapılan çelik eldiveni kasaplar çok sıklıkla kullanıyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Kurbanı keserken veya parçalarken yaşanan kazaların önüne bu eldiven sayesinde geçilebiliyor. Fiyatı biraz pahalı ama bunun sebebi ise yurt dışından gelmesinden kaynaklanıyor. Türkiye'de üretimi yok" dedi.

DUALI BIÇAKLAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Üzerinde kurban kesilirken okunacak olan duanın bulunduğu bıçaklar ise vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Kimi vatandaşın ilk defa gördüğünü belirten Güner, "Kimi vatandaş ise özellikle gelip soruyor. Çünkü kurban keserken bazen heyecandan unutulabiliyor. Ama bıçağın üzerinden okuyup kurbanı kesmek kolay oluyor. Fiyatları da 20 ile 40 lira arasında değişiyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.