Hava Durumu

Küresel felaketin ayak sesleri

20. yüzyılın son çeyreğinden bu yana, küresel bazda yüzey hava sıcaklıklarında belirgin artışlar söz konusu. Bölgesel ve genel insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle yılın sıcak dönemleri ve sıcaklık artışları daha sık gerçekleşiyor

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Küresel felaketin ayak sesleri

Son 40 yıla kadar, kış mevsiminde soğuk ile yaz aylarında ise sıcak ile tanışırdık. Ama o tanışıklık anılarda kaldı. Peki ne oldu da o tanışıklıklardan bizler uzak kaldık? Çünkü İnsanoğlu 'kendi yaşam koşulları güzelleşsin' diye iklim değişikliğine gitti!

Bugünkü yazısında iklim değişikliği ve küresel ısınmayla ilgili yorumlarını paylaşan Bay Diplomat bunun en önemli sebebinin sanayi devrimi sonrası yaşanan üretim  ve tüketim çılgınlığıyla birlikte katledilen doğa olduğunu belirtti.

Uluslararası saygın kuruluşların yayımladığı raporlara göre her yıl bir önceki yıla göre daha sıcak olduğunu belirten Bay Diplomat "Batı Avrupa'da muhtemelen milyonlarca insan, sulak alanlarla iç içe yoksunluk içerisinde yaşayacak. Akdeniz'e yönelik turizm yazın düşerken, ilkbahar ve sonbaharda artacak" ifadelerini kullanarak konunun önemine dikkat çekti.

BAY DİPLOMAT'IN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.