Hava Durumu

Kuryeyi alıkoyup işkence yapan İpek Hattat hakim karşısında!

Bir kuryeyi saatlerce evinde alıkoyduğu iddiasıyla açılan davada hakim karşısına çıkan iş insanı İpek Hattat'ın, "birden fazla kişiyle birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarından 2 yıl 7 aydan 15 yıla kadar, Hattat'ın erkek arkadaşı ile şoförünün ise 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2021 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2021 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuryeyi alıkoyup işkence yapan İpek Hattat hakim karşısında!

İş insanı İpek Hattat ile erkek arkadaşı ve şoförünün, eve gelen kuryeyi zorla alıkoyup telefonunu kırarak hakaret ettikleri iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, şikayetçi Renas Demirbaş ile tutuksuz sanıklar İpek Hattat, Hüseyin Sami Yüzer ve Veysel Güven katıldı. Tarafların avukatları da salonda hazır bulundu.

Kimlik tespitinde, aile şirketinin finans departmanında söyleyen sanık İpek Hattat, savunmasında bozulan tabletini, tamir için internetten bulduğu firmaya gönderdiğini, aynı gün tabletin tamir edilerek getirildiğini ancak ertesi gün cihazı açtığında halen bozuk olduğunu gördüğünü anlattı.

Bunun üzerine firmaya durumu bildirdiğini, firmanın ise telafi için tableti geri almak üzere eleman gönderme sözü verdiğini dile getiren Hattat, telefon konuşmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen firmaya ulaşamadığını söyledi.

ÜŞÜMESİN DİYE DAVET ETTİM

Hattat, firma yetkilisine "Siz dolandırıcısınız sizi polise şikayet ediyorum" diye mesaj attığını belirterek, şöyle devam etti:

"Tabi böyle küçük bir şey için polisi aramadım. Ertesi gün tabletimi şoförüm Veysel'e verip başka bir servise götürmesi için yönlendirdim. O sırada Renas Demirbaş geldi. O gün kar yağıyordu, üşümemesi için içeri buyur ettim. Veysel'i arayıp, geri dönmesini, tableti almaya geldiklerini söyledim. Renas'a sandalye getirdim 'Otur' dedim. O sırada patronuyla telefonda görüşüyordu. Patronu, bekleyemezsin falan diye bağırıyordu. Telefonu aldım. Patronu 'Sen benim elemanımı zorla mı tutuyorsun orada? Geleceğim orayı basarım' deyip küfretti. Titremeye ve korkmaya başladım. Hayatımda böyle şey yaşamadım. Korkudan telefonu elimden düşürünce Renas'ın telefonu kırıldı. Nihayetinde şoförüm Veysel geldi. Renas, 'Patronum burada beklememi söyledi' dedi. Çay kahve içmek isteyip istemediğini sordum. Üzülmemesini ona yeni telefon alabileceğimi söyledim. Bu sırada dışarıdan bir anda camlara vurulmaya başlandı. Renas'ın patronu geldi sandım, korktum, 155'i aradım. Bu sırada kendi telefonumu da elimden düşürdüm"

Site güvenliğini arayıp polis çağırmalarını söylediğini ancak güvenliğin, gelen kişilerin zaten polis olduğunu söylediğini aktaran Hattat, "Sanırım 3 dakika falan geçti. Sivil insanlar geldi camlara vurdular. Korktum panjurları indirdim" diye konuştu.

Hattat, kapıyı çalmalarının ardından polisleri içeri aldıklarını anlatarak, "İddiaların hepsi düzmece ve yalan. Ben de onlardan şikayetçiyim. Burada mağdur benim" dedi.

Hattat'ın erkek arkadaşı olan diğer sanık Hüseyin Sami Yüzer de "İpek, şikayetçinin patronuyla telefonda konuşurken telefon elinden düştü. Şahsı asla zorla evde tutmadık. Sanığa parmağımın ucu bile değmemiştir. Çayını, suyunu, sigarasını içti" dedi.

Hattat'ın şoförü sanık Veysel Güven de olayı anlatarak, Hattat'ın evine gittiğinde müştekinin zaten evde olduğunu, polisler geldiğinde de kapıyı kendisinin açtığını bu nedenle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakamayacağını savundu.

Duruşmada daha sonra şikayetçi Renas Demirbaş'ın ifadesine geçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.