Hava Durumu

Kutlucan Tekstil'den Türkiye'de bir ilk! Virüsü yok eden iplik üretildi...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla tıbbi maskeye artan talep, maske üretiminde çeşitliliği tetikledi. Piyasa ihtiyacından harekete Kutlucan Tekstil, Türkiye'de ilk defa antibakteriyel poliamid iplik üretti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 04:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 04:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kutlucan Tekstil'den Türkiye'de bir ilk! Virüsü yok eden iplik üretildi...

N. Nuri YAVUZ

Kutlucan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kutlucan, salgın günlerinde artan maske talebinin piyasayı ürün çeşitliliğini artırmak için alternatif arayışına ittiğini vurgularken, "Biz de bunun için ne üretebiliriz diye araştırdık. Ve Türkiye'de ilk olan bir üretim gerçekleştirdik. Mevcut son teknoloji üretim hattımızda antimikrobiyel/antibakteriyel poliamid iplik ürettik. Ürünü, Sağlık Bakanlığı'nca onaylı ve virüs yok edici özelliğe sahip Belçika menşeili bir katkı maddesi kullanarak elde ettik. Ürün, Türkiye'de ve Belçika'da 'Bakteri Etkinlik filtrasyon testi', 'Mikrobiyel Temizlik (Biyoyük) testi' ve 'Basınç farkı testi' gibi farklı sınamalara tabi tutuldu ve yüzde 98-99 oranında geçer not aldı. Denemelerini nisan ayının ilk haftalarında tamamladığımız ürünü pazara sunduk. İç pazardan talep topluyoruz. Deneme üretimleri başladı. İhracat açısından özellikle İtalya'dan ilgi var ve ilk numune sevkiyatı yapıldı" dedi.

100 yıkamaya dayanıklı!

Antimikrobiyel/antibakteriyel poliamid ipliğin maske dışında iç giyim ve çorap üretiminde de kullanılabileceğini vurgulayan Sadık Kutlucan, "Müşterinin istediği iplik kalınlığı (denyesi) ve istenilen renkte üretim yapabiliyoruz. Bu iplikten yapılan dokuma ve örme kumaşlardan üretilen maskeler, en az 100 yıkamaya dayanıklıdır. Tek kullanımlık tıbbi maske değil, çok kullanımlıdır. Geliştirdiğimiz iplik, bakteri ve mikrop oluşmasını önlediği için iç giyim ve çorapta kullanılabilir. Ayrıca yıkanabilir tıbbi önlük üretimde de kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.