Hava Durumu

Kuzey Kore ABD'ye meydan okudu: Başkanlık seçimleri sorunsuz geçsin istiyorsan dilini tut

Kuzey Kore, Güney Kore yaşadığı gerilime dair yorum yapan ABD'ye 'dilini tut' diyerek meydan okudu. Pyongyang, 'başkanlık seçimlerinin sorunsuz geçmesini istiyorsan başkalarının işine burnunu sokma' mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2020 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2020 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuzey Kore ABD'ye meydan okudu: Başkanlık seçimleri sorunsuz geçsin istiyorsan dilini tut

Kuzey ve Güney Kore arasında yeniden tırmanan gerilim karşısında hayal kırıklığına uğradığını açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı'na Pyongyang'dan beklenmedik sertlikte bir tepki geldi.

ABD'nin iki ülke arasındaki ilişkilere yorum yapacak pozisyonda olmadığını belirten Kuzey Kore, 'yaklaşan başkanlık seçimlerinin sorunsuz geçmesini istiyorsa sessiz kalması Washington'un yararına olur' uyarısında bulundu.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nda ABD ile ilişkilerden sorumlu yetkili Kwon Jong-gun, "Eğer ABD, kendi iç işlerini umursamadan, hem de siyasi durumunun en kötü karmaşayı gördüğü bir zamanda, dikkatsiz açıklamalarla burnunu başkalarının ilişkilerine sokarsa, uğraşması zor, nahoş bir şeyle karşılaşabilir" dedi.

Devlet ajansı KCNA'nın aktardığına göre Kwon, eğer korkunç bir deneyim yaşamak istemiyorsa ABD'nin 'dilini tutması' ve kendi iç sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Kwon, "Bu, sadece ABD'nin çıkarları için değil aynı zamanda yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kolayca yapılması için de daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Sınırdan atılan Pyongyang karşıtı bildirilere tepki gösteren Kuzey Kore, Güney Kore ile tüm sınır ötesi iletişim hatlarını kestiğini duyurmuştu.

Kriz üzerine harekete geçen Güney Kore, bildiri atılmasından sorumlu ilticacı iki gruba karşı yasal süreç başlatacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.