Hava Durumu

Kuzey Kore, Trump'ı 'ölüme mahkum etti'

Kuzey Kore resmi medyası, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a hakaret ettiği gerekçesiyle ABD Başkanı Donald Trump'ın 'ölüm cezası'nı hak ettiğini yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuzey Kore, Trump'ı 'ölüme mahkum etti'

Kuzey Kore'de devlet kontrolündeki Rodong Sinmun gazetesi Trump'a yönelik ağır ifadeler içeren bir editoryal yazı yayınladı. Gazetenin makalesinde  "Trump'ın asla affedilemez en büyük suçu, onun kötü niyetle yüce liderliğin onurunu incitmeye cesaret etmiş olmasıdır. O Kore hakı tarafından ölüme mahkum edilen iğrenç bir suçlu olduğunu bilmeli" ifadeleri kullanıldı.

ÇOK KORKTU

Gazete ayrıca makalede Trump'ın Güney Kore temasları sırasında iki Kore arasındaki 'askerden arındırılmış bölgeyi' ziyaretten vazgeçmesine de yer verdi. Trump'ı taşıyan helikopter kalkıştan 5 dakika sonra 'kötü hava koşulları' nedeniyle bölgeye ziyareti iptal etmişti. Makalede iptal nedenine ilişkin "(Sebep) hava değildi. Sadece ters ters bakan askerlerimizin gözlerine bakmaktan çok korktu" ifadeleri kullanıldı.

KARŞILIKLI ATIŞMALAR

Trump, Güney Kore'yi de içeren 12 günlük Asya ziyaretinde Kuzey Kore'de 'zalim bir dikatatörlük' olduğunu söylemiş, Kim ile arasındaki kişisel hakaretlere varan atışmalara bir yenisini ekleyerek Twitter'dan "Kim neden 'ihtiyar' diyerek beni aşağılıyor? Ben onu hiçbir zaman 'kısa ve şişman' diye çağırmadım" diye yazmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.