Hava Durumu

Lazer Epilasyonda Yenilikçi Bir Yöntem: Buz Lazer

Kadın, erkek, genç, yaşlı fark etmeksizin modern çağımızın en rahatsız edici problemlerinden biri olan istenmeyen tüyler, yıllardan beri hayatımızda önemli bir sorun teşkil ediyor. Elbette çoğu cilt bakım problemi gibi vücudumuzdaki kıl ve tüylerden kurtulmanın da bir yolu var; Lazer Epilasyon. Lazer epilasyon yöntemleri arasında son yıllarda Buz Lazer bir hayli popüler. Bu yöntemle beraber kıl köklerine gönderilen lazer ışınları, kökte bulunup kıllara rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve oluşan ısı, kıl kökünü tahrip etmek için kullanılır.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2021 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Lazer Epilasyonda Yenilikçi Bir Yöntem: Buz Lazer

Gelişmiş teknolojilerle donatılmış bir lazer epilasyon yöntemi olan Buz Lazer 'in mazisine bakacak olursak, arkasında yıllarca süren bir AR-GE çalışması yattığını söyleyebiliriz. Üreticiliğini dünyanın en önemli lazer firmalarından biri olan Alma Lasers 'in üstlendiği, patentli SHR teknolojisini barındıran, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından tıbbi cihaz onayına sahip, seksenin üzerinde ülkede güvenle kullanılan Soprano Ice Platinum ve Soprano Ice Titanium modelleriyle ağrısız bir lazer epilasyon mümkün.

Buz Lazer 'in Artıları Nelerdir?

Çoğumuzun kendimizden ya da çevremizden aşina olduğu Buz Lazer yöntemi geleneksel lazer epilasyondan birçok konuda pozitif olarak ayrışıyor. Geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinin birçoğu yazın bronz tene uygulandığında cilt yanığı ve leke riskini arttırabilir. Ayrıca tek tek lazer atışı yapıldığı için lazer ısısı kaynaklı ağrı olabilmektedir.

Buz Lazer Epilasyon uzun yıllar süren araştırmalar sonucu geliştirilen patentli cilt Ice Teknolojisi, epilasyon işlemi sırasında cildi -3 dereceye kadar soğutarak lazer ısısından etkilenmeyen bir tedaviyi hedefler ve bu sayede ağrısız bir lazer epilasyon sunar. Tüm cilt tiplerinde tek tek kıl köklerine atış yapmak yerine başlık cilt üzerinde sürekli hareket ettirilerek uygulandığından uygulama ağrısız ve son derece konforludur. Tüm bu nedenlerele Buz Lazer günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemi haline gelmiştir.

Soprano Ice Platinum ve Soprano Ice Titanium cihazları 3 dalga boyuna sahiptir; Alexandrite, Diyot ve Nd:YAG.  3 dalga boyunun gücü ile tüm tip kıl tiplerinde (ince dahi olsa) etkili ve kalıcı sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Tüm Vücuda Etkili Bir Şekilde Uygulanabilen Lazer Epilasyon

Vücudumuzun birçok bölgesinde kıllar bulunur. Ayak ve el ayaları, alın, gözaltları dışında cildimizin hemen her yerinde kıl kökleri mevcuttur. Kıl rengi ve yoğunluğu ise genetiğimizle ilişkilidir. Kıl köklerinin etkinleşmesini sağlayan hormon Androjen hormonu olup erkeklik hormonu olarak da adlandırılır. Bu hormon kadınlarda, erkeklere göre nispeten daha azdır. Bu nedenle erkekler kadınlardan daha yoğun ve daha yaygın tüylere sahiptir.

Buz Lazerden bahsedince aklımıza elbette bazı sorular geliyor. Bunlardan biri de Buz Lazer 'in yüz, genital bölge gibi cildimizin diğer kısımlarına oranla daha hassas olduğu bölgelerde uygulanıp uygulanamadığıdır. Buz Lazer istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerinde güvenle uygulanır. Özellikle genital bölge lazer epilasyonunda ağrısız olması ile çok tercih edilmektedir. Bazı lazer yöntemlerinin yüzdeki ince tüylerde ve ayva tüylerinde yayılmaya ve kalınlaşmaya neden olduğu biliniyor. Buz Lazer, ayva tüylerinde yayılmaya neden olmadığı gibi yüzdeki ince tüylerde de etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Erkeklerin de En Çok Tercih Ettiği Yöntem

Vücuttaki kıllanmanın sebebi olan Androjen hormonunun erkeklerde, kadınlara oranla oldukça yoğun olduğundan bahsetmiştik. Erkekler bu kıllardan kurtulmak için zaman içerisinde jilet, tüy dökücü, tıraş makinelerini kullandılar fakat bunların hiçbiri kalıcı çözümler içeren tedavi yöntemleri değildi. Bu kısır döngünün tekrarlanarak uygulanması gerekiyordu. Buz Lazer ile birlikte ile erkeklerin de en çok başvurduğu yöntem lazer epilasyon oldu. Buz Lazer 'in özel yüz ucu sayesinde, cihazın etki alanı sadece sırt, göğüs, bacak ve kol gibi geniş bölgelerdeki kıllarla sınırlı kalmayıp sakal, kaş üzeri, kulak içi ve burun içi gibi yüzümüzün en hassas olduğu bölümlere de kolaylıkla uygulanabiliyor. Bu alanlarda da etkili olan Ice teknolojisi, hastanın yüzünü ferah tutarken aynı zamanda bu hassas noktalar için etkili ve kalıcı bir çözüm sunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.