Hava Durumu

Limak Enerji'den tasarruf atağı

5 milyon kişiye hizmet veren Limak, enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik Enerji Danışmanım Projesini hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2021 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2021 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Limak Enerji'den tasarruf atağı

SERHAT İNCİ

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman AytacYeniDönem Gazetesi ekibini misafir etti.

Ziyarette, YeniDönem Gazetesi adına Genel Müdür Enver Akasoy, yazarlar Lale Akasoy, Vedat Aslan, Yasemin Güler, Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadriye Öncü Pakten, Yazıişleri ekibinden Onuralp Özalp, Berkay Özden, Tuğba Özyurt ve Serhat İnci, Limak Enerji Uludağ Elektrik adına da Genel Müdür Ali Erman Aytac, Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, Kurumsal İletişim Yönetmen Yardımcısı Sevim Tan, Medya İlişkileri Uzmanı Ayça Kandemiroğlu, Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı Gökhan Özel, Tasarım Uzmanı Esin Halhallı yer aldı.

FATURALAR NEDEN YÜKSEK?


 

Genel Müdür Ali Erman Aytac, kurumun çalışmaları ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verirken, vatandaşın özellikle yaz aylarında yüksek gelen elektrik faturalarından yakınmasından yola çıkarak enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda çalışma yaptıklarını anlattı.

Faturalardaki tüketim fazlalığının kullanım yanlışlığından kaynaklandığına vurgu yapan Aytac, bu yüzden proje geliştirip Enerji Danışmanı Timi oluşturduklarını, ekiplerin evleri ve iş yerlerini ziyaret ederek, tasarruf ve verimlilik konusunda bilinçlendirme yaptığının altını çizdi.

KAPI KAPI GEZİYORLAR           

               

Aytac'ın aktardıklarına göre, ziyaret sırasında elektrikli aletlerin, aydınlatmaların, ısıtma ve soğutma sistemlerinin enerji tüketimleri incelenerek, bu cihazların nasıl kullanılması ve konumlandırılması gerektiği anlatılıyor.

Tim, ziyaret ettiği yerlerde enerji tasarrufu ve verimliliği sağlamak için gerçekleştirilecek önlemlerle ilgili bir kontrol listesi üzerinden ilerliyor. Böylece ziyaretlerde kullanıcıların mevcut durumunu görmeleri sağlanıyor. Aynı zamanda kullanıcılara özel olarak sunulan tasarruf ve verimlilik tavsiyeleri ile hem enerji tüketiminde hem de fatura tutarlarında nasıl düşüş sağlayacakları gösteriliyor. Proje ile tüm Türkiye'de pek çok ev ve iş yerine ulaşılarak, tasarruf bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

WEB SAYFASINDA DA VAR

Enerji Danışmanım Projesi kapsamında şirketin özel olarak hazırladığı web sayfasında da elektrikli aletlerin ne kadar enerji tüketimi yaptığı uygulamalı olarak gösteriliyor. Uygulama sayesinde vatandaşlar kendi konut ve iş yerlerinde ne kadar enerji tükettiğini hesaplayarak, kendilerinin enerji danışmanı olabiliyor.

Vatandaşlar, www.limakuludag.com.tr adresi üzerinden Enerji Danışmanım Sayfasına ulaşarak, evlerinde kullandıkları cihazları adet, cihaz gücü, haftalık kullanım süresi ve sayısını kendi kullanım alışkanlıklarına göre belirlediğinde oluşacak enerji tüketimini kWh cinsinden hesaplayabiliyor ve faturalarına etki edecek tutarı görebiliyorlar. Evde kullanılan tüm cihazlar için bu değerler girildiğinde, ortaya aylık fatura tutarı çıkıyor. Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların, televizyon gibi elektrikli eşyaların enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgiye de ulaşılabiliyor.

TELEFONLA DA BİLGİ VERİLİYOR

Web'e erişimi olmayan müşterileri için de 444 6 646 numaralı çağrı merkezi üzerinden Enerji Danışmanı ile görüşmelerine olanak tanıyan Limak Enerji, ilerleyen süreçte her işlem merkezine bir "Enerji Danışmanı" konumlandırmayı planlıyor.

Abonelere sürekli faturalar üzerinden mesajlar gönderdiklerini vurgulayan Aytac, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da bilgilendirici gönderi paylaşımı yapıldığının altını çizdi.

Bilinçli tüketicinin oluşması için broşürlerin dağıtımına başlanacağını açıklayan Aytac, küresel ısınmadan kaynaklı olarak enerjinin verimli kullanılması gerektiğini bunun için de ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.