Hava Durumu

Listede Türkiye'den de var: Dünyanın en pahalı şehirleri!

Yurt dışındaki çalışanlara ödenecek ücretler konusunda hükümetlere ve çok uluslu firmalara rehberlik eden Mercer, 'Yaşam Maliyeti Araştırması' sonuçlarını açıklandı. Bu yıl 26'ıncısı açıklanan araştırmada beş kıtada 209 şehir değerlendirildi. İşte o araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Listede Türkiye'den de var: Dünyanın en pahalı şehirleri!

100 puana sahip New York'un referans alındığı Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması'nda; veri toplama evresinde dünyadaki ekonomik ve politik dalgalanmalar, döviz kurlarındaki hareketlilik, enflasyon ve konaklama ücretlerindeki değişiklikler değerlendirildi. İşte araştırmaya göre dünyanın en pahalı ve ucuz şehirleri...

En pahalı şehir: Hong Kong

Her şehirde konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetlerinin ölçüldüğü araştırma sonuçlarına göre, 2020 yılının en pahalı şehri Hong Kong oldu. Hong Kong'un ardından Aşkabat, Tokyo, Zürih ve Singapur en pahalı şehirler olarak ilk 5 sırada yerlerini aldı.

En az pahalı şehir: Tunus

Yapılan araştırmada yaşam maliyeti en düşük şehir ise Tunus oldu. 208'inci sıradaki Windhoek ve 206'ıncı sıradaki Taşkent ile Bişkek Tunus'un ardından en ucuz şehirler olarak sıralandı.

Listede İstanbul da var!

Türk Lirası'nın ABD dolarına karşı değer kaybetmesi sebebiyle geçtiğimiz yıl araştırmada 154'üncü sırada yer alan İstanbul ise listede 156'ıncı sıraya yerleşti.

İlk 10'da 3 Avrupa şehri var

Yaşam Maliyeti Araştırması'nın 2020 sonuçlarına göre, üç Avrupa şehri en pahalı şehirler arasında ilk 10 sırada yer aldı. 4'üncü sırada yer alan Zürih Avrupa'daki en pahalı şehir unvanını korurken, geçtiğimiz yıla göre 4'er basamak yükselen Bern 8'inci, Cenevre ise 9'uncu sırada yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.