Hava Durumu

'Lozan'ı deldiler'

Yunanistan yargısının İskeçe müftüsüne hapis cezası vermesine sert tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Lozan'ı deldiler. Nerede din ve vicdan özgürlüğü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Lozan'ı deldiler'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Uluslararası Yüksek Din Öğretimi Kongresi"nde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Batının din ve vicdan özgürlüğü konusunda tam gözüktüğünü, Türkiye ve diğer ülkelerin tam gözükmediğinin altını çizen Bozdağ, yakın zamanda Yunanistan'da olan bir hadiseyi paylaştı. Batı Trakya'da İskeçe'de askerde bulunan bir soydaşın Gökçepınar köyünde rahmetli olduğunu ve cenaze namazının köyünde kılınmak istendiğini ifade eden Bozdağ, "Musalla taşında cenaze namazı, Yunan askeri makamlarını temsil edenler, onun üzerine bir Yunan bayrağı örtüyorlar. Bayrağın üzerinde de haç var. Oradaki müftü diyor ki 'Ölen Müslümandır ve İslam'a göre cenaze namazının kılınması lazımdır ama bayrakta da haç vardır, haç da Hristiyanlığın sembolüdür, o yüzden bu bayrağı buradan kaldırın.' diyorlar. Tartışma çıkıyor. Ölen askerin ailesi bayrağın kaldırılmasını istiyor ve cenazeyi seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin kıldırmasını istiyor. Lozan'ı deldiler, seçilmiş müftüyü bir kenara bıraktılar, onun yerine kendileri müftü atıyorlar. O müftünün anlattığı din, Yunan hükümetin söylediği dindir, Kur'an'ın ve Peygamber'in söylediği din değil" dedi.

BUNU YAPAN YUNANİSTAN

Cenaze namazını İskeçe'nin seçilmiş müftüsü Ahmet Mete'nin kıldırdığını belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hem de o köyün imamı hakkında dava açılıyor. Yetki gaspı nedeniyle 7 ay hapis cezası veriliyor. Bu AB  üyesi bir ülke, Yunanistan. AB'nin kriterleri var biliyorsunuz. Bakın Müslüman bir soydaşımızın, oradaki Türk kardeşimizin cenaze namazını inandığı dine göre, Lozan Antlaşması varken kılmasına izin vermiyorlar. Kılanları da hapse atıp ceza veriyorlar. Nerede din ve vicdan özgürlüğü?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.