Hava Durumu

Lucescu'dan Pepe ve Vida hakkında dikkat çeken açıklamalar

Rumen teknik adam Mircea Lucescu, Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Pepe ve Vida hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Lucescu'dan Pepe ve Vida hakkında dikkat çeken açıklamalar

Bir dönem Süper Lig'de Beşiktaş ve Galatasaray'ı çalıştıran ve iki kulüple de şampiyonluk yaşayan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, Türkiye gündemi ve Zenit'ten ayrılış süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fanatik gazetesine verdiği röportajın birinci bölümünde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transferlerini değerlendiren Lucescu, ikinci bölümde ise Beşiktaş'ın transfer gündemi, Arda Turan ve Zenit'ten ayrılış süreci hakkında konuştu.

PEPE Mİ VIDA MI?

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Vida ve Pepe hakkında konuşan Lucescu, "Beşiktaş'ın Vida ile ilgilendiğini biliyorum. O agresif bir futbolcu. Hava toplarına hakim. Transfer gerçekleşirse katkı sağlar." dedi.

Rumen çalıştırıcı, Pepe ile ilgili olarak ise "Pepe'yi hiçbir teknik adam geri çevirmez. Çok kaliteli bir oyuncu. Kafa vurmak için kaç kere rakip ceza sahasına gittiğini sayarsanız hücumda da çok etkili olduğunu görürsünüz." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan davet aldığını da sözlerine ekleyen Lucescu, "Beşiktaş'ın yeni stadını görmek istiyorum. Başkan'dan davet aldım. Önümüzdeki günlerde İstanbul'a geleceğim." şeklinde konuştu.

Siyah beyazlı kulüpten eski öğrencisi Sergen Yalçın'ı da unutmadığını ifade eden Lucescu, "O hayatımda gördüğüm en iyi futbolculardan biriydi. Şimdi oynuyor olsa paha biçilemeyen bir oyuncu olurdu. Teknik adamlık yaptığını görüyorum. Başarılı da oluyor. Umarım çok kilo almaz. Çünkü çok çekirdek yiyordu." dedi.

ARDA TURAN GERİ KAZANILMALI

Arda Turan'ın Milli Takım'ı bırakması olayı hakkında ise detaylara girmek istemeyen Lucescu, yıldız oyuncuya destek verilmesini istedi.

"Arda'nın Milli Takım'ı bırakması üzücü. Bu konu hakkında konuşmam şık olmaz. O harika bir oyuncu. Atletico Madrid'de oynarken sık sık Simeone'den onun hakkında övgü dolu sözler duyardım. Arda'ya sahip çıkılmalı. Yaşınız kaç olursa olsun hatalar yapabilirsiniz. Ama Türk futbolu Arda'yı geri kazanmalı."

KOVULDUĞUMU GAZETEDEN ÖĞRENDİM

Zenit'ten kovulma şeklinin şık olmadığını ifade eden Lucescu, kendi döneminde harcanmayan paraların Mancini döneminde harcanmaya başlanmasından da şikayetçi oldu.

"Zenit'ten tatsız bir şekilde ayrıldım. Yönetim benim dönemimde tasarruf yaptı. Yıldızları sattı. Spartak Moskova da medya ve federasyonun desteği ile şampiyonluğa yürüdü. Onları tebrik ediyorum."

 

 

"Kovulduğumu gazeteden öğrendim. Çok sinirlendim. Beşiktaş ve Galatasaray'dan ayrıldığımda 7 milyon euro tazminatımı bırakmıştım. Ama Zenit'in tutumu sonrası onlardan tazminatımı aldım."

TEKLİF VAR MI?

Şimdilik gelen teklifleri geri çevirdiğini belirten Lucescu, en az 6 ay dinlenmek istediğini daha sonra futbola geri dönmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.