Hava Durumu

Maç sırasında silahlı saldırı! Ülke şokta, yaralılar var

ABD'de beyzbol maçı esnasında bir anda silah sesleri duyuldu. Taraftarlar büyük bir korkuyla kaçışmaya başladı. Kendilerine siper arayan taraftarların görüntüleri bir anda dünya medyasının ilk sırasına oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2021 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2021 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Maç sırasında silahlı saldırı! Ülke şokta, yaralılar var

Son dönemde artan şiddet olaylarını bir türlü engelleyemeyen ABD'de şoke edici bir olay daha yaşandı. Beyzbol maçı sırasında silah seslerinin patlamasının ardından bir anda birbirine girdi.

Washington Nationals beyzbol maçındaki taraftarlar, Cumartesi gecesi stadyumun üçüncü kale kapısının hemen dışında dört kişinin vurulmasının ardından panik içinde kaçışmaya başladı.

Nationals ile San Diego Padres arasında oynanan maçın altıncı devresinde bir anda peş peşe birkaç silah sesi duyulduğu sırada oyuncular olacaklardan habersiz sahayı terk etmeye başlamışlardı.

TARAFTARLAR SİPER ARADI 

Taraftarlar siper bulmak için sahaya döküldü ve arkasına saklanmak için masaları ters çevirdi, oyuncular da tribünlerde çılgınca aile üyelerini aradı. Kurbanlardan ikisi, saat 22.00'den kısa bir süre önce üçüncü kale tarafında stadyumun dışında bulundu.

DC polisi, akşam 22:15 civarında, iki kurbanın daha vurulmayla bağlantılı kurşun yaralarının tedavisi için bölgedeki hastanelere taşındığını söyledi.

Polis şu anda soruşturmanın başında. DC polisi, güneybatıdaki South Capitol Caddesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili kurbanların durumları hakkında herhangi bir güncelleme olmadığını söyledi.

'SİLAHLAR PATLIYOR' DİYE BAĞIRMAYA BAŞLADILAR 

Bloomberg News'in kıdemli Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs maçtaydı ve şu tweeti attı: "Bir sorun olduğuna dair ilk işaret, 115. bölüm ve çevresindeki herkesin aniden ayağa kalkıp batıdaki ana salonlara doğru bakmasıydı. İnsanlar 'silahlar patlıyor' diye bağırmaya başladı. Oyuncular hızla saha dışına çıktı.'

Ayrıca Twitter'da taraftar ve çalışanları bir barda koşarken ve saklanmak için masaları devirirken gösteren videolar paylaştı. Maç ertelendi ​​ve Pazar öğleden sonra saat 13.00'te yeniden başlaması planlanıyor.

Cumartesi gecesi stadyumun dışındaki silahlı saldırı, stadın 2 kilometre uzağında altı yaşındaki Nyiah Courtney'in öldürüldüğü ve beş yetişkinin yaralandığı silahlı saldırıdan 24 saat sonra gerçekleşti.

ARABANIN İÇİNDEN ATEŞ AÇILDI 

Polis, Martin Luther King Jr. ve Malcolm X caddelerinin kesiştiği noktada bir Popeyes restoranının yakınında gümüş veya gri renkli bir sedan içinde birinin ateş açtığını söyledi.

Saldırıdan sadece birkaç saat önce, Belediye Başkanı Muriel Bowser ve diğer DC ve federal kolluk kuvvetleri yetkilileri Cuma günkü saldırı hakkında duygusal bir basın toplantısı düzenlediler ve birinci sınıf öğrencisinin hayatını alan mide bulandırıcı silah şiddeti hakkında konuştular.

'ARTIK YETER'

Basın toplantısında, DC Polis Şefi Robert J. Contee III, silahlı şiddetin sona ermesi gerektiğini söyledi: "Çocuklarımızın şiddetten korunma hakkına sahip olmalarını sağlamak için toplum olarak sorumluluğumuz var. Bu yüzden herkesten bir araya gelip 'Artık yeter' demelerini istiyorum."

DC polis suç istatistiklerine göre, bu yıl şimdiye kadar Washington DC'de 101 cinayet işlendi ve bu rakam geçen yıl bu zamanlarda işlenen cinayet sayısıyla birebir aynı. Ancak geçen yıl, 198 cinayetle 2019'a göre yüzde 20 artış görüldü.

SUÇ ORANINDA KORKUNÇ ARTIŞ 

New York Polisi'nin yaptığı açıklamaya göre, tecavüz, cinsel suçlar ve silahlı saldırılar geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 5, yüzde 25 ve yüzde 43 olmak üzere artış gösterdi.

2021'in başından bu yana, beş ilde 2 bin 200'den fazla bireysel cinsel suç rapor edildi. Cinayet vakaları ise geçen yıl bu dönemde 189 vakadan 2021'de şimdiye kadar 212 vakaya çıkarak yüzde 12 arttı.

En büyük artış ise silahlı saldırı vakalarında görüldü. Geçen yıl bu dönemde 503 silahlı şiddet olayı gerçekleşirken bu sayı 718'e çıkarak yüzde 43'lük bir artış gösterdi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, suça karşı yetersiz tutumuyla suçlanıyor. Cinayet ve silahlı saldırıların yaygın olduğu 70'lerin ve 80'lerin karanlık günlerini anımsatan New York'a "Korku Şehri" takma adını verme konusunda artan bir korku var.

Vali Andrew Cuomo, New York şehrinin şu anda "ciddi bir suç sorununun" eşiğinde olduğunu ve derhal müdahale edilmezse onarılamaz hasara yol açabileceğini söyledi.

De Blasio'nun New York Polis Teşkilatı'nın bütçesini 1 milyar dolar kısmaya çağırdığı 'Polis İadesi' kampanyası sonucunda yaklaşık bin 800 polis memurunun işine son verildi.

Polis, suçtaki artışın De Blasio'nun yaklaşık 600 polis memurunun bulunduğu bir güvenlik birimini dağıtmasından kaynaklandığını iddia etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.