Hava Durumu

Madagaskar Devlet Başkanı: Koronavirüsü tedavi eden bitkisel ilaçla tüm dünyanın tarihini değiştireceğiz

Afrika'nın doğusundaki ada ülkesi Madagaskar'da Devlet Başkanı Andry Rajoelina, koronavirüse karşı bitkisel ilaç bulmuş olabilecekleri açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Madagaskar Devlet Başkanı: Koronavirüsü tedavi eden bitkisel ilaçla tüm dünyanın tarihini değiştireceğiz

TV'de konuşan Devlet Başkanı Andry Rajoelina, "Madagaskar'ın koronavirüsü tedavi edebilecek devaya - edebilecek diyorum çünkü bunun kanıtlanması gerekiyor - sahip olduğuna dair bir mektup aldım" dedi.

Mektuba göre sözkonusu bitkinin koronavirüsü tümüyle tedavi edebildiğini aktaran Rajoelina (45), diğer yandan mektubun yazarı ve bitki hakkında bilgi vermedi.

Madagaskar Devlet Başkanı bundan önce de virüsle ilgili alternatif tedavi açıklamaları yapmış, Dünya Sağlık Örgütü ise bu tür açıklamalarla ilgili temkinli olunması uyarısında bulunmuştu.

Doğal cennet niteliğindeki adanın kaynaklarının açlık krizini önleyemediği ve dünya çapında büyük oranda ortadan kalkan vebanın baş gösterdiği Madagaskar Cumhuriyeti, şimdilik 93 vaka teyit edildi, ölüm bildirilmedi.

Pandemiye karşı kısmi karantina uygulanan Madagaskar'da koronavirüsle mücadele için bitksel ilaçların gücününe inanan halk, özellikle limon ve tarçına rağbet ediyor. 

Rajoelina, geçen ay koronavirüse karşı antikorları güçlendirmek için alternatif devaların kullanımını teşvik eden açıklamalar yapmıştı. Devlet Başkanı "Hastalara kafur (ravintsara) uçucu yağı solutacağız ve ilaç vermenin yanısıra yüksek kalorili gıdalarla besleyeceğiz" demişti.

Kafur ağacından elde edilen kafur (uçucu yağı, güçlü bir antiviral ve anti bakteriyel, bağışıklık sistemini güçlendirici, iltihap önleyici, sinirleri ve kasları güçlendirici olarak tanınıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.