Hava Durumu

Malatya'da bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Malatya'da henüz belirleyemeyen nedenden dolayı çöken binanın enkazından çıkartılanların sayısı 13'e yükseldi. Enkazda 20'ye yakın kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Malatya'da bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı.

Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Enkaz altında kalanların kurtarılması için itfaiye, UMKE, Jandarma, 112 sağlık ekipleri yoğun çaba sarf ediyor.

Binanın altında dükkanlar olduğu ve bir katında kıraathane bulunduğu öğrenildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş A Haber'e yaptığı açıklamada, "Bu 2 katlı bir bina. Olay yerinde görevlilerimizin aktardığına göre, enkazın altından 8 kişi çıkarıldı ve durumları iyi. Bu 2 katlı bir bina. Olay yerinde görevlilerimizin aktardığına göre... Enkazın altından 8 kişi çıkarıldı ve durumları iyi. Ancak çöken binada bir kahvehane, fırın ve bir ticarethane var. Kaç kişinin etkilendiği yönünde kesin bir bilgi yok. Yaklaşık 20 insan olduğu söyleniyor. Olayı araştırıyoruz. AFAD ve itfaiye ekiplerimiz çalışıyor. Gereken yapılıyor." ifadelerini kullandı.

DHA muhabiri, Taha Ayhan CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yarım saat göçük meydana geldi. İki katlı apartmanın altında bulunan işyerlerindeki vatandaşların yaralı olduğu bilgisi geldi. Ekipler geldi, enkaz altında kalan vatandaşları çıkartmak için çalışma başlatıldı. Bir anda göçüğün olduğu söyleniyor.

Bizim gözlemlerimize göre biraz önce 3 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı görüldü. Bir kaç kişinin daha enkaz altında kaldığı bilgisi var. Bu cadde kalabalık bir cadde, buralara onlarca ambulans gelmeye devam ediyor. Jandarma, polis ekipleri çevre güvenliğini almış durumda. Ekipleri çalışmaları devam ediyor. Yaşamını yitiren vatandaşın olup olmadığı bilinmiyor. Burası yoğun bir nokta, Malatya'nın kent merkezine yakın, yoğun bir nokta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.