Hava Durumu

Malatya Valisi: Gara şehitlerinden 10'unun kimlikleri belirlendi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Gara'da PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaştan 10'unun kimliklerini açıkladı. Baruş üç kişinin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Vali Baruş, Gara'da şehit edilen 13 vatandaşın ne zaman kaçırıldığını da isimleriyle birlikte açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2021 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2021 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Malatya Valisi: Gara şehitlerinden 10'unun kimlikleri belirlendi!

Malatya Valisi Aydın Barış önemli bir açıklamada bulundu. Baruş kameraların karşısına geçerek Gara'da şehit edilen 13 vatandaşa ait kimlik bilgilerini paylaştı.

Baruş üç vatandaşın kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

10 ŞEHİDİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Malatya Valisi Aydın Baruş, 10 şehidin kimliklerini açıkladı: 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Vedat Kaya,

15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Siirt nüfusuna kayıtlı Bingöl il jandarma Komutanlığı'ndan görevli jandarma er Süleyman Sungur.

13 Ağustos'ta Diyarbakır Bingöl karayolunda Uzman Çavuş Hüseyin Sarı

28 Temmuz 2015'te Urfa İl Emniyette görevli polis memuru Sedat Yabalak

18 Eylül'de Tunceli Erzincan yolunda alıkopnulan Astsubay Çavuş Semih Özbey

2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı'daki birliğine katılmak için yola çıkan er veTunceli Pülümür karayolunda alıkonulan Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kabaklı

21 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Çukurca karayolunda alıkonulan Eskişehir nüfusuna kayıtlı Hakkari İl jandarma komutanlığında görevli uzman erbaş Mevlüt Kahveci.

2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli Pülümür karayolunda alıkonulan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Erzincan'daki birliğine katılmak üzere yola çıkmış topçu er Müslüm Altıntaş

Adıyaman nüfusuna kayıtlı vatandaşımızın Aydın Köse ve ayrıca Samsun nüfusuna kayıtlı vatandaşımız Muhammet Salih Kanca olduğu anlaşılmıştır.

Hain saldırıda şehit edilen 3 evladımızın kimlik belirleme çalışmaları halen devam etmektedir.

Malatya Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet Savcısı ve adli Tıp uzmanları tarafından yapılan otopsilerin sonuçlarına göre evlatlarımızın yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle 12'sinin baş bölgesinde birinin ise göğüs bölgesinde mermi giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir.

Terör örgütünün evlatlarımızın bombalı saldırı sonucunda şehit olduğuna yönelik söylentileri tamamen yalan ve alçakça bir provokasyondur. Şehitlerimizin aileleri de ilimize intikal halinde olup evlatlarının naaşlarını görgüleri başsavcılık tarafından kendilerine bizzat yaptırılacaktır.

Evlatlarımızı şehit eden PKK terör örgütü mensubu 48 terörist etkisiz hale getirilerek şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. PKK terör örgütü ile mücadelemiz amansız bir şekilde devam edecektir.

Şehit olan evlatlarımıza cenabı haktan sonsuz rahmet ailelerimize aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun. Uğurlama törenlerimiz Malatya'dan yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.