Hava Durumu

Mark Zuckerberg 11 Nisan'da ifadeye gidiyor

Tüm dünyayı sarsan Facebook veri skandalı, dünya çapında tepki görmeye devam ediyor. Kurucu Mark Zuckerberg, konu ile ilgili 11 Nisan'da ifadeye verecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mark Zuckerberg 11 Nisan'da ifadeye gidiyor

Tarihinin en zor günlerini yaşayan sosyal medya devi Facebook, veri skandalı ile ilgili çıkış yolu bulamıyor. 50 milyon kullanıcının verilerinin danışmanlık şirketlerine geçmesi ile çıkmaza giren skandal, ciddi maddi kayıpların yanı sıra manevi sıkıntılara da girdi. Konu yargıya giderken kurucu Mark Zuckerberg, önümüzdeki günlerde ifade verecek.

ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

Veri skandalının ortaya çıkmasından sonra özür mesajı yayınlayan Zuckerberg İngiltere parlamentosunun ifade çağrısını ise reddetmiş, şirket, İngiltere parlamentosunun sorularını yanıtlamak üzere üst düzey bir yöneticinin bu ülkeye gönderileceğini açıklamıştı. Veri skandalı haberi ile gündemden düşmeyen Facebook'un değeri bu haberin ortaya çıkmasının ardından milyarlarca dolar düştü. Ancak belki de Facebook'un uğradığı en büyük zarar marka değeri oldu. Zira veri ihlali iddiaları sonucu sosyal medyada başlatılan 'Delete Facebook' (Facebook'u silin) kampanyası uzun süredir gündemden düşmüyor.

KAMPANYAYA DESTEK

Söz konusu kampanyaya 2012 yılında uygulamayı Facebook'a satan WhatsApp'ın kurucusu Brian Acton da destek vermişti.

Twitter'daki takipçilerinin yoğun isteği üzerine 46 yaşındaki milyarder girişimci 2 buçuk milyondan fazla takipçisi bulunan Tesla ve SpaceX'in resmi Facebook hesaplarını silmişti

Twitter'daki takipçilerinin yoğun isteği üzerine 46 yaşındaki milyarder girişimci 2 buçuk milyondan fazla takipçisi bulunan Tesla ve SpaceX'in resmi Facebook hesaplarını silmişti. Söz konusu kampanyaya destek veren bir başka isim de teknoloji dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Elon Musk. Musk, kullanıcılarından gelen çağrı üzerine şirketlerinin Facebook sayfalarını kapatma kararı alıp, bunu Twitter hesabından kamuoyu ile paylaşmıştı.

CEO GÖREVDEN ALINDI

Sosyal medya devi Facebook'ta çok sayıda hesaba erişim sağlayarak veri ihlalinde bulunduğu öne sürülen veri analiz şirket Cambridge Analytica'nın CEO'su Nix'e skandalın ortaya çıkmasından sonra görevden el çektirildi.

Facebook'tan kişisel verileri izinsiz şekilde aldığı öne sürülen analiz şirketinin en tepedeki yöneticisine ait gizli çekilen görüntüler, verilerin ABD başkanlık yarışında Trump'ın lehine kullanıldığını ortaya koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.