Hava Durumu

Marmara'da deprem! Bursa'da da hissedildi

Kandilli Rasathanesi, Düzce'de saat 15.40'ta 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5 olarak açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2021 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Marmara'da deprem! Bursa'da da hissedildi

Kandilli Rasathanesi'ne göre, Düzce Çilimli'de 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5 olarak açıkladı.

Saat 15.40'ta kaydedilen sarsıntı, 18,02 kilometre derinde gerçekleşti.

Deprem,  İstanbul, Bursa, Sakarya olmak üzere çok sayıda ilde de hissedildi.

CNN Türk yayına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor.' dedi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korkutan depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Düzce'de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir." dedi. AFAD da şu an itibarıyla olumsuz bir ihbar olmadığını belirtti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, korkutan sarsıntıyla ilgili "Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı." açıklamasında bulundu.

DEPREM UZMANI ERSOY: HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR

CNN Türk yayınına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Mutlaka İstanbul'un altında depremin olması gerekmiyor. Bursa'daki bir deprem de İstanbul'da da etkili olabilir. Kaçınılmaz gerçekle ilgili hazırlıklı olmamız gerekiyor." dedi.

OKUL TAHLİYE EDİLDİ

Küçükçekmece'deki bir okulda ise depremin olmasıyla birlikte öğrenciler binadan tahliye edildi. Depreme içeride yakalanan bir vatandaş, "Burada malzemeleri taşıyorduk. Burada bayağı sallandık. Başımız sallandı zannettik. Evden de telefonlar geldi, sonra deprem olduğunu anladık" dedi.

Özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan Süleyman Demircan, "4. katta öğrencileri alıyorduk. Deprem olmasıyla bütün öğrencileri aşağıya aldık. 5.3 galiba Düzce'de olmuş. Çok şükür bir sıkıntı yok" dedi. Öğrenciler ise çok sallandığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.