Hava Durumu

Marmarabirlik ihracatta gözünü zirveye dikti

Marmarabirlik'te Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2019 yılı sonunda ihracat hedeflerinin 7 bin ton olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Marmarabirlik ihracatta gözünü zirveye dikti

Ülkemizin zeytin ve zeytinyağı sektörünün öncü kuruluşlarından Marmarabirlik, ihracatta gözünü zirveye dikti. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,  Pazarlama ve Satış Müdürü Tuncay Kural, Avrupa Satış Temsilcileri Süleyman Davarcı ve Yiğit Tekdemir ile birlikte Avrupa'da bir dizi temasta bulundu. İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç ve Danimarka'nın yanı sıra  Almanya, İsviçre ile Avusturya'daki bayiler ziyaret edilirken, Asa ve beraberindekiler karayolu ile toplamda yaklaşım 3000 km mesafe katederek, sahada incelemelerde bulundular.

Saha ziyaretleri ve ihracat hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hidamet ASA, "Yapılan saha ziyaretleri kapsamında sahanın dinamikleri ortaya konulmuş, aynı zamanda raftaki ürünlerimizin durumu tespit edilmiştir. Bu incelemeler sonucunda 2019 yılı sonuna kadar yapılacak ihracat planlaması yapılmıştır" dedi.

2009 Yılında ortalama yıllık ihracat miktarının 3500 tonlar seviyesinde olduğuna dikkat çeken ASA, "Baktığımızda 2009 yılına göre ihracatımızda %70'lik artış yaşandı. Bunu % 100'lere çıkarmayı  hedefliyoruz. Amacımız, 2019 yılında ihracatımızı 7 bin tonlara çıkarmaktır. Brüt olarak 27 milyon dolar döviz girdisi sağlamayı hedeflemekteyiz. Böylece kuruluşundan bugüne  bir ilke imza atarak, ihracatta Marmarabirlik'in bayrağını zirveye dikmek istiyoruz" dedi.

6 Kez ihracat şampiyonu olduklarının belirten Başkan Hidamet Asa, "Marmarabirlik olarak ihracatta başarı çıtasını daha yukarıya çıkarmak için çalışmalarımız sürmektedir. AR-GE yatırımlarıyla ürün çeşitliliği artırılmış, gerek etnik, gerekse etnik dışı pazarda uygun damak tatları oluşturularak pazar payı genişletilmiştir" dedi.

Marmarabirlik'in  Turquality Marka Destek programına dahil edilen ilk kooperatif olduğuna da vurgu yapan Başkan Asa," Marmarabirlik'i Dünya genelinde daha bilinir bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz.  Turquality Marka Destek programı stratejik eylem planı kapsamında ihracat potansiyelini çok yüksek gördüğümüz Irak, Çin ve Rusya'yı hedef pazarlar olarak düşünüyoruz. Amacımız ihracat yaptığımız ülke sayısını 59'a çıkarmak" ifadelerini kullandı.

Yurt içi satışlarının da çok iyi gittiğini ifade eden ASA," Yönetim Kurulumuz, Genel Müdürlük makamı, Satış Pazarlama birimimizle  2019 yılında en yüksek satış miktarına ulaşarak, üreticilerimizden kampanya döneminde daha çok ürün almayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

D

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.