Hava Durumu

Matlı'ya yakışır!

AK Parti Bursa'da yeni dönemde İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı konusunda spekülasyonlar devam ederken, Ankara'nın eski Milletvekili Önder Matlı'da karar kıldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2017 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2017 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Matlı'ya yakışır!

AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Başkanlık koltuğuna oturmasının ardından başlayan revizyon süreci siyasi kulisleri de hareketlendirdi. Kabinedeki değişimin ardından yerel yönetimler ve teşkilatlardaki revizyon beklentisi yükselirken, yeni dönemde AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı sorusu hâlâ cevabını bulmadı.

TEKLİF YAPILDI

AK Parti İl Başkanlığı görevi için kulislerde birçok isim dillendirilirken, Genel Merkez'in Bursa teşkilatlarında köklü bir değişiklik planladığı ve eski Milletvekili Önder Matlı'ya teklif yaptığı öğrenildi. Matlı'nın vazifeden kaçmadığı ve tek aday olarak gireceği kongreyle İl Başkanlığı koltuğuna oturacağı belirtildi.

YENİ STRATEJİ

AK Parti'den 24 ve 25'inci dönem Bursa Milletvekili olan, 1 Kasım'da ise kendi isteğiyle adaylıktan çekilen Matlı'nın, kentte sahip olduğu olumlu imaj nedeniyle İl Başkanlığı'na getirildiği öğrenildi. Genel Merkez'in Matlı hamlesiyle, 'yerel siyasette ağabeylik' modelinden vazgeçtiği ve bu stareteji değişikliğinin belediyelere de yansıyacağı konuşuluyor.

Yazarımız N.Nuri Yavuz bugünkü köşesinde konuyla ilgili önemli detayları okuyucularıyla paylaştı

N.NURİ YAVUZ'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.