Hava Durumu

MEB'den öğretmen adaylarına uyarı

Son günlerde kendilerini MEB personeli olarak tanıtanların öğretmen adaylarından atama vaadiyle para istediği şikayeti üzerine açıklama yapan MEB, atama başvuruları için herhangi bir ücret alınmadığını hatırlatarak, öğretmen adaylarını uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MEB'den öğretmen adaylarına uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB),sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, son günlerde, kendilerini MEB personeli olarak tanıtanlar tarafından öğretmen adaylarına atama vaadi yapıldığı, eğitim fakültelerinden öğretmen adaylarının kişisel bilgilerinin talep edildiği ve "dosya masrafı" adı altında ücret istenerek dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu yönünde şikayetlerin, Bakanlığa ulaştığı ifade edildi.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Öğretmen atamaları öncesinde MEB'in gerekli duyuruları yaparak kamuoyuyla paylaştığına dikkat çekilen açıklamada, "Bakanlığımız veya il milli eğitim müdürlüklerimiz tarafından öğretmen olarak atanmak üzere başvuran adaylardan herhangi bir ücret alınması söz konusu değildir. Öğretmen adaylarımızın herhangi bir şekilde ücret talep etmek üzere kendileriyle irtibata geçen şahıslara kesinlikle itibar etmemeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.