Hava Durumu

Meclis Komisyonu'nda kavga çıkmıştı! Tartışmalı maddeyle ilgili flaş karar...

KHK'yla ihraç edilen ve güvenlik gerekçesiyle atanamayan doktorların çalışmasına sınır getiren düzenlemenin Meclis Sağlık Komisyonu'nda yeniden görüşüleceği belirtildi. Söz konusu madde üzerine dün yapılan görüşmede AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sert tartışma çıkmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meclis Komisyonu'nda kavga çıkmıştı! Tartışmalı maddeyle ilgili flaş karar...

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen doktorların çalışmasına sınır getiren düzenleme Meclis Sağlık Komisyonu'nda yeniden görüşülecek.

NTV'nin aktardığı habere göre, bugünkü komisyon toplantısında muhalefet partilerinin talebi üzerine maddenin yeniden görüşülmesine karar verildi.

Torba teklifte yer alan madde dünkü toplantıda tartışmalar sonrasında kabul edilmiş, muhalefet üyeleri tepki göstermişti.

Torba sağlık teklifinin 5. maddesine göre; terör örgütlerine üyeliği ya da bağlantısından ihraç edilen hekimler sadece Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi bulunmayan kuruluşlarda çalışabilecek ya da muayenehane açabilecek. Düzenledikleri raporlar yargı kararlarına ve idari işlemlere esas alınamayacak.

Maddede bir de değişiklik yapılmıştı. Güvenlik soruşturmasını geçemeyenler kapsamdan çıkarıldı. Bu gruptakiler SGK sözleşmesi olan özel kurumlarda çalışabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.