Hava Durumu

Meclis'ten ABD Başkanı Biden'a ortak tepki

TBMM, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili "soykırım" ifadesini kullanmasına ortak bir bildiri yayımlayarak tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meclis'ten ABD Başkanı Biden'a ortak tepki

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için "soykırım" ifadesi kullanmasına tepki olarak TBMM'de başkanlık tezkeresi okundu. Tezkere metninde şu ifadeler yer verildi:

"En güçlü şekilde reddediyoruz"

"ABD Başkanı Joe Biden'ın, 24 Nisan 2021 tarihli açıklamasıyla 1915 olaylarına ilişkin Ermeni lobilerinin iddialarını içeren tezleri sahiplenmesini, Türkiye Büyük Millet Meclis'i olarak esefle ve şiddetle kınıyor, tarihin siyasi saiklerle tahrifinden başka anlam taşımayan bu temelsiz iftiraları en güçlü şekilde reddediyoruz.

"Bu açıklama yok hükmündedir"

Tarihi konularda hüküm vermeye hukuken ve ahlaken yetkisi bulunmayan ABD Başkanı'nın yaptığı bu açıklama, nezdimizde yok hükmündedir.

"Kararından geri dönmeye çağırıyoruz"

Biden'ı, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan, milletimizin vicdanını derinden yaralayan bu hatalı açıklamasını değiştirmeye, başta Türk ve Ermeni halkları olmak üzere, bölge halkları için barış, istikrar ve güven içinde yaşama çabalarını desteklemeye ve ikili ilişkilerimiz üzerinde kaçınılmaz olarak olumsuz etkiler yapacak bu karardan geri dönmeye davet ediyoruz. ABD Başkanı'nın yaptığı bu açıklama, nezdimizde yok hükmündedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.