Hava Durumu

Mecliste asfalt ağladı..!

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Meclis'e kaydını yaptırmaya Lamborghini'yle geldi. Sofuoğlu, "Motorla daha yoğun zamanlarda gelmek istiyorum. Siyaset eğitimi almadım ama en büyük hedefim sporda iz bırakacak adımlar atabilmek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mecliste asfalt ağladı..!

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, mazbatalarını alan milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

MOTORLA DA GELECEK

Eski milli motorsikletçi AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da Meclis'e Lamborghini marka otomobiliyle gelerek kayıt yaptırdı. Kaydını yaptırmasının ardından açıklama yapan Sofuoğlu, "Motorla daha yoğun zamanlarda gelmek istiyorum. Siyaset eğitimi almadım ama en büyük hedefim sporda iz bırakacak adımlar atabilmek. Hedef kitlem gençler ve sporcular olacak" dedi


Kenan Sofuoğlu kimdir?
Kenan Sofuoğlu, 25 Temmuz 1983 tarihinde Adapazarı Akyazı'da doğmuş, Aslen Trabzon'ludur. 1996 yılında Türkiye şampiyonasında yarışan ağabeyi Bahattin'i izleyerek motor sporları ile tanışmış, 2000 yılında abisi Sinan'ın bir yarışta ayağını kırması ile boş kalan motorunda, 16 yaşında özel izin ile yarışlara katılmaya başladı. Abisinin motoruyla yaptığı bu ilk drag yarışını kazandı. 2000 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası B Grubu birinciliğini elde etti.

Kenan Sofuoğlu, 2001 yılında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası, Superstok 600cc A sınıfı üçüncüsü oldu. (Yarışın birincisi abi Sinan Sofuoğlu, ikincisi de diğer abisi Bahattin Sofuoğlu'dur) 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası'nda ilk üç sırayı yine abileri Sinan Sofuoğlu ve Bahattin Sofuoğlu ile paylaşarak ikinci oldu.

Yarışlarda birçok kaza geçiren Kenan Sofuoğlu, sporu bıraktı. 24 Haziran seçimlerinde milletvekili oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.