Hava Durumu

Medicana'dan Uludağ Elektrik çalışanlarına kadın sağlığı semineri

 "Önce Sağlık, Önleyici Sağlık" yaklaşımı ile toplum sağlığına yönelik çalışmalarını sürdüren Medicana Bursa Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Limak Enerji Uludağ Elektrik çalışanlarına kadın sağlığı konusunda seminer düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Medicana'dan Uludağ Elektrik çalışanlarına kadın sağlığı semineri

Limak Enerji Uludağ Elektrik Konferans Salonu´nda verilen seminere konuşmacı olarak katılan Doç.Dr. Müzeyyen Uyanık, dünyada birçok bir kadının jinekolojik kanserler nedeni ile hayatını kaybettiğini belirterek özellikle rahim ağzı kanserinin jinekolojik kanserler içinde 2. sıklıkta görüldüğünü söyledi. Rahim ağzı kanserinin 35 - 40 yaşından sonra kadınlarda görülme riskinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Uyanık, rahim ağzı kanserinin risk faktörlerinden bahsederek, kanserden korunmanın önemini vurguladı. Kadınlara, yıllık kontrole gitmeleri konusunda uyarılarda bulunan Doç. Dr. Müzeyyen Uyanık erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtti. Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğu konusunda bilgi veren Uyanık, erken yaşta cinsel ilişki, çok eşli olmak, gebelik sayısının fazla olması, sık partner değiştirme ve sigara kullanımı gibi durumların rahim ağzı kanseri riskini arttırdığının altını çizdi.

 RAHİM KANSERİ HORMON ARTIŞ GÖSTEREBİLİR

Rahim kanseri için bazı kadınların diğerlerinden daha fazla risk taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Müzeyyen uyanık, "Risk sadece östrojen kullanımı ile artabilir. Şişmanlık, düzensiz adet görme, hiç çocuk sahibi olmama, kısırlık, meme kanserini tedavi etmek veya önlemek için tamoksifen kullanımı, ailede rahim kanseri öyküsü olması, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, safra kesesi hastalığı veya tiroit hastalığı öyküsü, menopoz tedavisi için uzun dönem progesteron ile karşılanmamış östrojen kullanımı, uzun dönem yüksek dozlu doğum kontrol hapları kullanımı ve sigara kadınların rahim kanseri riskini artıran faktörler arasındadır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.