Hava Durumu

Melih Bulu: Asla istifa etmeyi düşünmüyorum

Rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu günler sonra ilk kez konuştu. Atanmasının ardından protesto ve tepkilerin artmasının ardından bir anda Türkiye'nin gündemindeki isim olan Prof. Dr. Melih Bulu yaptığı açıklamada, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2021 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Melih Bulu: Asla istifa etmeyi düşünmüyorum

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Bulu'nun atanmasını protesto eden bazı akademisyen ve öğrenciler, Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş'ta eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto edenlere destek vermek amacıyla Kadıköy'de toplanan gruba müdahale eden polis, Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş'ta 104 kişiyi gözaltına aldı.

MANSUR YAVAŞ, MELİH BULU'YU İSTİFAYA DAVET ETTİ

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir mektup yayınlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bir mektup paylaşarak rektör Bulu'yu "Sizi gerek üniversitede huzuru sağlamak gerekse ülkemizde kutuplaşmayı önlemek adına, makamınızdan istifaya davet ediyorum." sözleriyle istifaya davet etti.

İşte tüm bu gelişmeler yaşanırken bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Prof. Dr. Melih Bulu'dan da bir açıklama geldi.

"ASLA İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Olayların odağındaki isim haline gelen Melih Bulu ise konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulunan Bulu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak" yanıtını verdi.

"REKTÖRLÜK BİNASININ KAPILARINI BİLE TUTTULAR"

Bulu sözlerine şu ifadelerle devam etti: "İlk gün ne diyorsam aynısını demeye devam ediyorum Nagehan Hanım. Bakın dün daha önce olmayan bir şey oldu, rektörlük binasının tüm kapılarını tuttular. Benim dışarı çıkmamı engellemeye çalıştılar. Çocuklarla görüşmeyi denedim, onlara aranızdan bir ekip seçin, gelin konuşalım, dedim, kabul etmediler, benim onların yanına gitmemi istediler. Ancak çok kalabalıktı, bunu emniyet ve benim koruma polisim güvenlik açısından riskli buldu, sizi koruyamayız dediler. Sonuçta abluka bitmedi. Defalarca çağrı yapmamıza rağmen bitmedi. Ben eve gidemediğim için polisin müdahalesi şart oldu."

PROF. DR. MELİH BULU KİMDİR?

Melih Bulu, lisans eğitimini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

Prof.Dr. Bulu, özel sektörde TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 Programlarında çalıştı. P&G'de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevinde özellikle verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında görevler aldı.

Benzeri şekilde çalışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak bir çok üretim ve servis sektöründeki firmada strateji ve yönetim konularında danışmanlıklar yaptı.

Prof. Bulu 2009'da başlayan tam zamanlı akademik kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, dekanlık, MBA koordinatörlüğü, uluslararası işbirliği koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

2017 tarihi itibarıyla Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Bulu, 2011'den bu yana İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Ar-Ge Pazarın Yönetim Kurulu Üyesidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.