Hava Durumu

Melih Gökçek Erdoğan'ı hiç tanımıyor

Köşe yazarı Ahmet Hakan,  istifaları istenen Başkan Recep Altepe, Melih Gökçek ile Ahmet Edip Uğur'un tepkilerini ve Erdoğan'ın stratejisini değerlendirdi. Hakan, Gökçek'le ilgili, "Erdoğan'ı hiç tanımıyor. Eğer tanısaydı... Bu yumuşatma çabasının Erdoğan'ı daha da sinirlendirdiğini fark ederdi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Melih Gökçek Erdoğan'ı hiç tanımıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarının istifasını istemesi ile Türkiye siyaseti büyük bir tartışmanın içine girdi.

Önce 22 Eylül'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görevi bıraktığını açıkladı. Ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2 Ekim'de istifa kararını açıkladı.

Daha sonra da diğer iller gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açık açık Bursa, Ankara, Niğde, Balıkesir belediye başkanlarının "gereğini yapmaları" gerektiğini ifade etti.

En son istifa 18 Ekim'de Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan'dan geldi. Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada "Bilinmesini isterim ki bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, 2 defada Belediye Başkan adaylığı görevini tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım" dedi.

SON BİR KEZ ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMEK İSTİYOR.

Direnmekten vazgeçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek iddialara göre görevini bırakacak fakat son bir kez Erdoğan'la görüşmek istiyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise iki kez "görevimin başındayım" diyerek önemli bir mesaj verdi.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan açıklama geldi fakat istifa edip etmeyeceğine dair net bir mesaj çıkarılamadı.

ERDOĞAN ÇOK BÜYÜK RİSK ALDI

Hürriyet'in yazarlarından Ahmet Hakan, istifası istenen belediye başkanlarını değerlendirdiği yazısında, "Erdoğan bu zamana kadar çok risk aldı. Ama aldığı risklerin hiçbiri, belediye başkanlarının istifası olayındaki kadar büyük bir risk değildi" derken, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin durumu biraz daha farklı... Direnişe geçmiş gibi görünüyor. İstifa etmeme kararı almış gibi... Telkinlere kapalı" ifadelerini kullandı.

Hakan ayrıca Melih Gökçek'le ilgili "Onunki direniş falan değil ki... Onunki Erdoğan'ı yumuşatma çabası... Fakat Erdoğan'ı hiç tanımıyor. Eğer tanısaydı... Bu yumuşatma çabasının Erdoğan'ı daha da sinirlendirdiğini fark ederdi... Melih Gökçek yumuşatma çabasını sürdürdükçe kendi geleceğini de karartıyor. Gökçek böyle yapmaya devam ederse gelecekte AK Parti'de yeri falan olmayacak" dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.