Hava Durumu

Melih Gökçek'ten veda gibi sözler!

İstifa edeceği yönündeki iddialarla gündemden düşmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın başkent oluşunun 94. yıldönümü programında yaptığı hizmetleri sundu. Gökçek'in, "Verilen imkânlarla bunları yaptık. Ankara çok daha güzellerine layıktır" sözleri "Bu bir veda mı?" sorusunu akıllara getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2017 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2017 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Melih Gökçek'ten veda gibi sözler!

Son günlerde hakkında istifa iddiaları konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Eski Ankara, Yeni Ankara" isimli bir sunum yaptı.  Sunumun sonunda açıklama yapan Gökçek, "Bu hizmetleri gerçekleştirirken özellikle Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma ve hükümetime teşekkürlerimi, şükranlarımı bir kez daha sunuyorum. Verilen imkânlarla bunları yaptık. Ankara çok daha güzellerine layıktır. Bundan sonraki yıllarda çok daha güzel şeyler de yapılacaktır" dedi.

Gökçek'in bu açıklamaları "veda mı ediyor?" söylentilerine neden oldu.

NELER YAŞANDI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 23 Eylül'de görevi bırakması ile gözler diğer belediye başkanlarına çevrildi.

Birkaç gün sonra da bir TV kanalında yayınlanan haber ise ortalığı iyice karıştırdı. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek'in istifasının istendiğine yönelik haberler üzerine verdiği cevapla kafaları karıştırdı.

Erdoğan, "Herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu" dedi.

5 Ekim'de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Melih Gökçek'le görüşme gerçekleştirdi.

Gökçek görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine." mesajını paylaştı.

Kulislerde ise görüşmede Gökçek'in Erdoğan'dan Mart'a kadar süre istediği konuşuldu.

Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceği hala merak konusu...

Kulislerde Gökçek'in istifası halinde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayları arasında Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın isimleri öne çıkıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.