Hava Durumu

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Aklan: İttifak yok!

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Avukat Güner Aklan ve ekibi YeniDönem'i ziyaret ederek yol haritaları hakkında bilgi verdi. Aklan, 18 Eylül'deki kurultaya dair de açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2021 06:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2021 06:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Aklan: İttifak yok!

Serap ÖZTÜRK

CHP'den ayrılan Muharrem İnce'nin liderliğinde kurulan Memleket Partisi, çalışmalarına hız vermeden devam ediyor. 29 Ağustos'taki kongrede Cavit Kaya ile yarışıp yeniden başkan seçilen Aklan, yeni yönetim kurulu üyeleri Talat Hacıoğlu, Engin Taşdemir, Ümit Akkuş ve Mustafa Yiğit ile birlikte YeniDönem Gazetesi'ni ziyaret etti.

GÜN GEÇTİKÇE ARTACAK

Güner Aklan, Bursa il örgütünün çalışmalarından bahsedip, aynı zamanda 18 Eylül'de gerçekleştirilecek 1. Olağan Kurultayı hakkında da bilgi verdi. Bursa'da 800 üyeye sahip olan Memleket Partisi'nin hedefindeki kitle ise özellikle genç kuşak... Bu sayının kurultaydan sonra daha da artacağını söyledi.

KARARSIZLARIN ETKİSİ...

50 yaşın üzerinde çok fazla üyelerinin olmadığını, partilerinde genç kadrolaşmaya önem verdiklerini belirten Başkan Aklan, özellikle 'Z kuşağı'nın partilerine ciddi katkı sunabileceğini ifade etti. Gençlerin yeniliğe daha açık, daha verimli ve çalışmalara daha uzun süreli katkı sunduğunun da altını çizen Başkan Aklan, "30-40 yaş arası, hayatı değiştirmeye yönelik vizyonları ile avantajlı bir grup.  Önümüzdeki seçimde kararsızlar ve oy kullanmayı düşünmeyenlerin ciddi bir etkisi olacak. Bizim hedefimiz tam da bu kesim" ifadesini kullandı.

İTTİFAK YOK!

Kurultay için bugün tüm illerde eğilim yoklaması yapılacağını da söyleyen Aklan, aynı çalışmanın Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yapılacağını belirtti. 3'üncü ittifaka yönelik iddiaları da değerlendiren Başkan Aklan, şöyle konuştu:  "Bizim kuruluş amacımız, iktidarın ve muhalefetin bir çözüm olmadığını görüp, tek başımıza bu yola çıkmak oldu. İttifak yolunu tercih etmeden kendi adayımızı çıkaracağız. Eğer seçim 2. tura kalırsa, Cumhur İttifakında yer almayacağız elbette. Desteğimiz Millet İttifakı'na olabilir."

ARTIK 2 FARKLI BURSA VAR

Bursa'nın en önemli sorununun eksiklikleri tamamlama noktasında Ankara'dan yeterli desteğin alınmadığına vurgu yapan Aklan, "Sanayileşmenin artmasıyla birlikte plansız büyüme ve kentin yalnızlaşması, Bursa'nın gelişmesini engelliyor. Turizm yok, binalar korunamıyor. Şehrin dışına yerleşimin artmasıyla şehir içi yalnızlaştı. Artık 2 farklı Bursa var" ifadelerini kullandı.

Aklan, "Bursa'da ilk icraatınız ne olacak?" sorusuna ise "Öncelikle Bursa'yı sahiplenmek" şeklinde yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.