Hava Durumu

Memura yeni teklif

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 için yüzde 3,5+3,5, 2019 için yüzde 4+5 zam teklif ettiklerini açıkladı. Teklifle ilgili konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise "Teklifi müzakere edilebilir buluyoruz. Konuyu konfederasyonumuzda değerlendirecek ve kamuoyuna ayrıca bir teklif sunacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Memura yeni teklif

Hükümet, yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi için son zam teklifini sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 için yüzde 3,5+3,5, 2019 için yüzde 4+5 zam teklif ettiklerini açıkladı.Bakan Sarıeroğlu, saat 24.00'e kadar sürecin olumlu sonuçlanmasını umduğunu belirtti. 4. dönem toplu görüşmelerinde yasal süre bugün sona eriyor.

MEMURLARDAN YENİ TEKLİFE İLK TEPKİ

Teklifle ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teklif elimize kalemi veriyor, mürekkebi koymuyor. Teklif kalkınmanın kapısını aralamıyor. Teklifi müzakere edilebilir buluyoruz. Teklif sonrası konuyu konfederasyonumuzda değerlendirecek ve kamuoyuna ayrıca bir teklif sunacağız. İki yıl önceki toplu sözleşmenin altında olmayı doğru bulmuyoruz. İki yıldan bugüne Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar var" dedi.

1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde, hükümet 14 Ağustos'ta 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkından oluşan teklifte bulunmuştu.

Hükümet ile memur sendikalarının zam oranında anlaşamaması halinde zam oranı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlenecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.