Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun başrollerini paylaştığı "Bir Zamanlar Kıbrıs", merakla beklenen ilk bölümüyle bu akşam TRT 1'de başlıyor.
Bu akşam Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ile dizi oyuncularının katılımıyla, pandemi önlemlerinin en üst düzeyde alındığı KKTC Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda dizinin ilk bölüm izlemesi gerçekleştirilecek.
ÖN HAZIRLIK 6 AY SÜRDÜ!
Ön hazırlık süreci altı ay süren, çekimleri KKTC'de gerçekleşen, Kıbrıs Türklerinin varoluş ve özgürlük mücadelesini konu alan "Bir Zamanlar Kıbrıs" tarihi gerçekler çerçevesinde ekrana yansıyacak. Yayınlanan tanıtımlarıyla dikkatleri çeken dizide, 1963'te tarihe Kanlı Noel Gecesi olarak geçen saldırı tüm gerçekliğiyle ilk bölümde ekrana gelecek.
BİR ZAMANLAR KIBRIS'IN KONUSU
Yapımını TMC Film'in, yapımcılığını Erol Avcı'nın üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini Hakan İnan'ın üstlendiği "Bir Zamanlar Kıbrıs"ın hikayesi ise şöyle:
1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk'ün lideri haline gelir. Kıbrıs'ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye'den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa'da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer. Gerçek olaylardan yola çıkılan hikâyede Rauf Denktaş-Dr. Küçük ve aileleri, Makaryos ve diğer Rum liderler ile yaseminler adası Kıbrıs başroldedir.
Bir Zamanlar Kıbrıs ilk bölümüyle bu akşam saat 20.00'de TRT 1'de.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da evlerinde yeğenini göremeyen şahıs, site gü...
'Yeğen' krizi... Bursa'da dayak yiyen güvenl...Bursa'da yeğenini kaybettiğini düşünen dayı site güv...
Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Kısmi kap...Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardında...
Bursa Valiliği'nden son dakika uyarısı: Yarı...Bursa Valiliği yarın etkili olacak lodos ve kuvvetli...
Bursa'da ilginç anlar... 'Memurum beni yakal...Bursa'da kısıtlama saatinde ticari taksiyle şehir tu...
Büyük artış... Bursa'nın haftalık vaka sayıs...Sağlık Bakanı Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre h...
Bursa Hamitler Mezarlığı sıralı definlere ka...Bursa'da yaklaşık 1 milyon metrekare alanlı Hamitler...
Antalya'da apartmanda teravih namazı! Kapıla...Antalya'nın Serik ilçesindeki bir apartmanda ilk ter...
Bursa'da 1 günde 4 mevsimi yaşadılarBursa'nın İnegöl ilçesi Oylat Kaplıcalarında konakla...
Bursa'da heyelan bölgesinde binalar tahliye ...Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti ...
Özhan, Bursa'da Ramazan'a hazır! Çeşit çeşit...Özhan Marketler Zinciri, Ramazan sofralarına l...
BURGİAD, Bursaspor'a aday çıkarıyorBursasporlu Genç İş İnsanları Platformu (BURGİAD), 2...
Kocaeli'de bir öğretmen korona kurbanı!Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir lisede görev yapan ...
Bursa'da ilaçla uyutup, bir kilo altınla kaç...Bursa'da çocuklarına bakıcılık yaptığı aileyi ilaçlı...
Bursa'daki ormanda nefes kesen operasyon! Po...Bursa'da satışa sürecekleri yüklü miktarda uyuşturuc...