Hava Durumu

Merakla bekleniyor... Bursa minibüslerinde kartlı sisteme geçilecek mi?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aktaş, minibüsçüler odası ve esnafı ile bir araya gelerek salgın koşullarını ve geleceğe yönelik adımları görüştü. Toplantıda minibüslerin belediye sistemine entegre olması da gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merakla bekleniyor... Bursa minibüslerinde kartlı sisteme geçilecek mi?

Serhat İNCİ

Büyükşehir Belediyesi esnafın nabzını tutmaya devam ediyor.

Geçen hafta Osmangazi Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki günde minibüsçü esnafı ile görüştü.

Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği ve basına kapalı gerçekleşen görüşmeye Başkan Aktaş'ın yanı sıra Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Burulaş Genel Müdürü M. Kürşat Çapar, Ukome Şube Müdürü Ferhat Arıkan, Minibüsçüler Oda Başkanı Rafet Burgaz ve yönetimi ile şehrin doğu yakasında çalışan minibüs durak temsilcileri katıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle esnafın nabzının tutulduğu görüşmede, ulaşım sektörünün geleceğine yönelik konular konuşuldu.

Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz ve Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar, toplantıyla ilgili YeniDönem gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

BURGAZ: İLERİSİ GÖRÜŞÜLDÜ                                   

Burgaz, Aktaş'ın minibüsçü esnafına sahip çıktığını belirterek, "Esnafımızla genel konuları değerlendirmek, katma değer katmak üzere böyle bir toplantı yaptık. 'Mesleki olarak ve ileriye dönük ne yapabiliriz?' diye durak temsilcileri ve oda yönetimiyle beraber kahvaltı ve dostane şeklinde sohbet ettik" dedi.

Aktaş'ın esnafın yanında olduğunu kaydeden Burgaz, "(Aktaş) Esnafın açısından bir şeyler yapılmasını, bir şeyler yaparsak bizlerin yanında olduğunu belirtti" diye konuştu.

ÇAPAR: SIRADA KUZEY DURAKLARI VAR             

Burulaş Genel Müdürü Çapar ise toplantıda minibüsçü esnafı ile dertleşildiğini söyledi.

Salgın nedeniyle çok kalabalık olmaması için sadece doğu durakları ile görüşüldüğünü vurgulayan Çapar, bir süre sonra kuzey hattı minibüs durakları ve diğer sektörlerdeki esnaflar ile de görüşüleceği bilgisini verdi.

KARTLI SİSTEM DE KONUŞULDU

Toplantıda kartlı sisteme geçişin de gündeme geldiğini ifade eden Çapar, "Kartlı sistem amacıyla toplanmadık. 'İş birliği yapabilir miyiz?' , 'Neler olabilir?' diye bununla ilgili çalışalım hazırlık yapalım tarzında bir şey oldu. Biz bir öneri falan getirmedik" şeklinde konuştu.

Bütün duraklar ile kartlı sistemi görüşmeye hazır olduklarını aktaran Çapar, esnafın öneriye 'Kendi aramızda bir konuşalım, sonra bakarız' dediğini bildirdi.

Toplantıya katılan ve ismini vermek istemeyen durak temsilcilerinden biri ise minibüsçülerin belediye sistemine entegre olması yönünde teşviklerin olduğunu, belirli güzergahlara açılacak ilave hatlardan minibüsçülerin faydalanmasının ve doğu, batı, kuzey ayrımı olmadan birleşilmesi yönünde tekliflerin geldiğini belirtti. İsmini vermek istemeyen temsilci, esnafın önerilerin detaylarını bilmediği için sıcak bakmadığını aktardı.

GÜNDEME GETİRMİŞTİK 

Gazetemiz YeniDönem daha önce kartlı sistem ile görüşmelerin yapıldığını duyurmuştu. Burulaş ile Araba Yatağı/Esenevler minibüs durağı arasında gerçekleşen görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.