Hava Durumu

Merkel'den Suudi Arabistan'a Kaşıkçı resti! 'Satışlara son...'

Almanya Başbakanı Merkel, Suudi Arabistan'a, Kaşıkçı cinayeti tam olarak açıklanana kadar, silah satışı yapılmayacağını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise Kaşıkçı olayıyla silah satışının birbiriyle alakasız konular olduğunu öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2018 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2018 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merkel'den Suudi Arabistan'a Kaşıkçı resti! 'Satışlara son...'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Prag'da Çek mevkidaşı Andrej Babis ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Kaşıkçı cinayeti tam olarak aydınlanana kadar, Suudi Arabistan'a silah satmayacaklarını ifade etti. Merkel, "Bu korkunç olayın arka yüzünü netleştirmek gerekli. Bu olmazsa, Suudi Arabistan'a silah göndermeyeceğiz" dedi.

Diğer yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kaşıkçı olayıyla Suudi Arabistan'a silah satışının birbiriyle alakasız konular olduğunu öne sürdü. 

Slovakya ziyareti sırasında konuşan Macron, "Silah satışıyla Bay Kaşıkçı'nın öldürülmesi arasında nasıl bir bağlantı var? Yemen'de olanlarla ilgili bağlantıyı anlarım ama Bay Kaşıkçı'yla alakalı bir bağ yok" ifadesini kullandı. 

Böylece Avusturya'nın, Suudi Arabistan'a silah ihracatına yönelik ortak Avrupa pozisyonu önerisi zora girdi. 

Almanya'nın yılbaşından bu yana en çok silah sattığı  ikinci ülke Suudi Arabistan oldu. Almanya, yılın 9 ayında Cezayir'e yaklaşık 741,5 milyon avro,  Suudi Arabistan'a da yaklaşık 417 milyon avro değerinde silah sattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün de Suudi Arabistan'a hızlı, şeffaf ve inandırıcı  bir aydınlatmayı sağlama çağrısında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.