Hava Durumu

Merkel 'tepetaklak' oldu

Almanya'da 24 Eylül'deki seçimin ardından Jamaika koalisyonu kurma hedefiyle yapılan görüşmeler tepetaklak oldu. Hayal kırıklığına uğradığını belirten Merkel, "Ülke için zor saatlerde sorumluluk alacağız" dedi. Ülkede erken seçim gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merkel 'tepetaklak' oldu

Almanya'da koalisyon pazarlığındaki partilerin renklerinden ismini alan Jamaika koalisyonu görüşmeleri sona erdi. Liberal çizgideki Hür Demokrat Parti (FDP) gece yarısı koalisyon görüşmelerini sona erdirdiğini açıkladı. FDP Genel Başkanı Christian Lindner Berlin'de yaptığı açıklamada "Yanlış yönetmektense hiç yönetmemek daha iyidir" dedi.

Başbakan ve Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Horst Seehofer ve Yeşiller yönetimi karardan üzüntü duyduklarını ifade etti. Henüz başbakanlık görevinde olan Angela Merkel Almanya'yı bu zor günlerde de yönetmeyi sürdüreceğini söyledi. Yeşiller yönetimi FDP'nin koalisyon görüşmelerinin başarısızlığa uğramasını uzun süredir planladığını ileri sürdü.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE

Koalisyon görüşmelerinin sona ermesi üzerine Almanya'da ne olacağı henüz belirsiz. Seçeneklerden ilki seçimlerden ikinci parti olarak çıkan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Merkel'in CDU'su ile yeniden büyük koalisyon kurması. Ancak yüzde 20,5 ile tarihi bir başarısızlık sergileyen partinin yöneticileri büyük koalisyona sıcak bakmadıklarını ve ana muhalefet rolü oynamak istediklerini çeşitli kereler ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.