Hava Durumu

Merkez Bankası 2020 yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı!

Merkez Bankası 2020 ve 2021 enflasyon tahminlerinde değişikliğe gitmedi. TCMB Başkanı Murat Uysal, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 8.2 olarak gerçekleşeceği, 2021 yıl sonunda yüzde 5.4'e gerileyeceği tahmin edilmektedir" dedi. Uysal, enflasyondaki düşüş eğiliminin devam edeceğini konusunda öngörü sahibi olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2020 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2020 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merkez Bankası 2020 yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı!

Merkez Bankası Başkanı Uysal, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Uysal, enflasyonun yıl sonunda yüzde 8.2 olarak gerçekleşeceği, 2021 yıl sonunda yüzde 5.4'e gerileyeceği tahminini koruduklarını söyledi.

Uysal, "2020 ve 2021 yıl sonu enflasyon tahminlerinde değişiklik yapmadık. Enflasyonun bir süre yatay seyrederek, yıl sonu tahminlerine doğru kademeli olarak gerileceğini düşünüyoruz. Enflasyondaki düşüş eğiliminin devam edeceğini konusunda öngörü sahibiyiz" dedi.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün ekonomiye etkilerine de değinen Uysal, "Çin'deki koronavirüsünün etkilerini değerlendirmek için henüz çok erken. Çin'de bu salgın devam ederse öncelikle büyümeleri üzerinde bir etkisi olacaktır. Ticaret ve emtia fiyatları üzerinde etkisi olabilir" ifadesini kullandı.

Uysal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Merkez Bankası'nın nominal ya da reel kur seviye hedefi bulunmamaktadır ama döviz kurunda istikrarı önemsiyoruz.

Reel getiri tarafında hala pozitifiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.