Hava Durumu

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7,25 ve yüzde 9,25 düzeyinde bıraktı. Geç likidite penceresi borç verme faiz oranı da yüzde 12,75'te tutuldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın ikinci faiz toplantısını yaptı.  Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmedi. Merkez, politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7,25 ve yüzde 9,25 düzeyinde bıraktı. Geç likidite penceresi borç verme faiz oranı da yüzde 12.75'te tutuldu.

FAALİYET GÜCÜNÜ KORUYOR

Kuruldan yapılan açıklamada "Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin gücünü koruduğuna işaret etmektedir. İç talep büyümeye devam ederken dış talepteki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir. Enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir. Ana eğilime ilişkin göstergeler katılık sergilerken çekirdek enflasyonun yüksek seyrettiği gözlenmektedir. Bu çerçevede Kurul, para politikasındaki sıkı duruşun korunmasına karar vermiştir" denildi.

SIKI DURUŞ SÜRDÜRÜLECEK

Açıklamanın devamında "Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir" ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.