Hava Durumu

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası (TCMB), üst üste 9. kez faiz indirimine gitti ve politika faizini 50 baz puan daha düşürerek yüzde 8.25'e çekti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası (TCMB), üst üste 9. kez faiz indirimine gitti ve politika faizini 50 baz puan daha düşürerek yüzde 8.25'e çekti.

Faiz oranlarında nisan ayında 100 baz puan, son sekiz toplantısında ise 1525 baz puan indirim yapan Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği mayıs Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 50 baz puanlık bir indirim daha gerçekleştirerek politika faizini yüzde 8.25'e çekti.

TCMB'den toplantı sonrasında yapılan açıklamada, "Küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin belirsizlikler yüksek seyrederken, ülkelerin attığı normalleşme adımları izlenmektedir. İktisadi faaliyetteki yavaşlama nisanda belirginleşirken, mayısın ilk yarısına ilişkin yüksek frekanslı göstergeler kısmi normalleşme adımlarıyla dipten dönüş sinyalleri içermektedir. Gıda fiyatlarındaki dönemsel ve salgına bağlı etkiler nedeniyle tüketici enflasyonunun kısa vadede bir miktar yüksek seyredebileceği, ancak yılın ikinci yarısında talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceği değerlendirilmektedir" denildi.

TCMB'nin bir sonraki toplantısı 25 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.