Hava Durumu

Mersin'de polis aracına bombalı saldırı!

Mersin'de polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, patlamada 17'si polis 18 kişinin yaralandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mersin'de polis aracına bombalı saldırı!

Yenişehir mahallesi Okan Merzeci bulvarında mesai çıkışında polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saat 17.20 sıralarındaki patlama sonrasında olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

BEKİR BOZDAĞ: 17'Sİ POLİS 18 KİŞİ YARALANDI

Patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Patlamada 17'si polis 18 kişi yaralandı. Bulgular terör saldırısı olduğunu gösteriyor" dedi.

VALİLİK: HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada da İl Emniyet Müdürlüğüne ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkisinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada yaralanan 12 polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtildi.

Açıklamada, patlamayla ilgili çok yönlü yürütülen araştırmaların devam ettiği bildirildi.

Bu arada, olay yerinde Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme Şube müdürlükleri ekipleri incelemeleri sürüyor.

Ekipler, servisin yakınlarında patlamaya bağlı olarak büyük zarar görmüş bir motosiklet buldu. Motosiklet detaylı incelemeye alındı.

"3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ"

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, merkez Yenişehir ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

Olayda 12 polisin yaralandığı ve kentteki hastanelere kaldırıldığını belirten Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Saldırıya ilişkin Meclis'te açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise teyide muhtaç olduğunu belirterek yaralı sayısı hakkında bilgi vermedi. Bozdağ, "Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Bir rakam var ama teyit edilmediği için paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecek" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.