Hava Durumu

Metabolizma hızlandıran 4 mucizevi besin!

Yediğimiz yiyecekler ne kadar hızlı enerjiye dönüşürse kilo alma ihtimalimiz de o kadar azalır. Bu nedenle metabolizmayı hızlandıran yiyeceklere ağırlık vermek gerekir. Peki, metabolizma hızını hangi yiyecekler artırır? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2021 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2021 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Metabolizma hızlandıran 4 mucizevi besin!

Limon 

Limon, metabolizmanızı hızlandırmak için mükemmel bir besindir. Karaciğerinizi detoksifiye etmeye ve sindirim sistemini temizlemeye yardımcı olur. Limonda bulunan enzimler ve C vitamini, toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur. Bu da sonuçta metabolik işleyişi düzenlemeye katkı sağlar.

Limonu yemeklerinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz gibi her sabah uyanır uyanmaz bir bardak ılık suya sıkarak da tüketebilir ve böylelikle metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Yeşil Çay 

Metabolizma hızlandırıcılardan bahsederken yeşil çayı atlamak olmaz. Yapılan bir araştırma, yeşil çayın termojenik yani yağ yakıcı özelliklere sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Yeşil çayın içerisindeki kafein ve kateşin formundaki antioksidanlar, enerjinizi yükseltir ve kilo verme esnasında sık yaşanılan metabolik hızdaki düşüşü engeller. Antioksidanlar ve polifenollerle dolu yeşil çay, vücudunuzun metabolik aktivitesini iyileştirmeye yardımcı olur.

Acı biber 

Biber, metabolizma hızı üzerinde olumlu etkisi bilinen kapsaisin adı verilen bir madde içerir. Kapsaisin, hücrelerin enerjiyi ısıya dönüştürmesine yardımcı olan yağ yakıcı özelliklere sahiptir. Yapılan çalışmalar da kapsaisinin vücut ısısı ve metabolizma hızını artıran yağ yakım hızındaki artışla ilişkili olduğunu kanıtlıyor.

Greyfurt 

Greyfurt, metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakmaya yardımcı olan C vitamini açısından oldukça zengindir. Greyfurtlar ayrıca mükemmel antioksidan özelliklere sahip bir flavonoid olan naringenin içerir. Naringenin, kandaki yüksek şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.