Hava Durumu

Metaverse Dünyasının Dijital Parası Türkiye'den

Tüm dünyanın konuştuğu yeni algısal evren Metaverse için teknoloji şirketleri kolları sıvadı. Milyonlarca insanın bu zihinsel ortamda zaman geçirmesi beklenirken, markalar için yeni reklam fırsatları doğuyor. Türkiye'nin ilk sosyal medya token'ı olan İnci Token, Metaverse'in para birimi olmayı hedefliyor ve bu yolda global anlaşmalar yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2021 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Metaverse Dünyasının Dijital Parası Türkiye'den

Facebook'un şirket adını Meta olarak değiştirmesiyle birlikte gündemin üst sıralarında kendine yer bulan Metaverse, kendi sanal gerçekliğini inşa etmeye devam ediyor. İnsanların hiçbir fiziksel çaba sarf etmeden, artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evren olarak açıklanan Metaverse'te kullanılacak dijital para Türkiye'nin en büyük sosyal ağı konumunda olan İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük'ten geldi. 

Sanal evrenin dijital parası

Bilgisayarlar, android makineler ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlamayı hedefleyen Metaverse, teknoloji şirketlerinin yanı sıra, farklı sektörlerden dev şirketlerin de markajında. Bu sanal evrende kullanılacak dijital para birimleri konusunda çalışmalar sürüyor. Türkiye'den ilk aday ise İnci Token oldu. 15 Kasım'da Bitci platformunda ön satışa çıkan İnci Token, ilk gün %51 gibi bir satış başarısı elde etti. Sosyal dijital para İnci Token'ın hedefi, yeni nesil reklamcılık dünyasında söz sahibi olmak. 

Türkiye'nin ilk sosyal medya token'ı  

Oluşturdukları çatıda 10 milyondan fazla bir kitleyi toplayan Uludağ Sözlük, İnci Sözlük ve İncicaps platformları için hayata geçirilen "İnci Token"; çok sayıda dünyaca ünlü takım ve organizasyon için token projeleri geliştiren Bitci Teknoloji altyapısıyla sunuluyor. Ön satışta büyük ilgiyle karşılanan İnci Token, 25 Kasım tarihinde ise borsada listelenmeye başlanacak. 

İnci Token topluluğu oluşmaya başladı

Türkiye'nin etkileşimi en yüksek toplulukları arasında sayılan Uludağ Sözlük ve İnci Sözlük kitleleri, İnci Token sürecinde de yeni bir komünite inşa etmeye başladı. Bir kişinin en fazla 4.500 TL değerinde 15 bin İnci Token almasına izin veriliyor. Bu sayede daha fazla kişinin İnci Token'a sahip olması hedefleniyor. 

Türkiye'nin ilk sosyal medya token'ı olma ünvanını alan İnci Token ile kullanıcılar pek çok alanda avantajlı işlemler yapma imkanına da kavuşuyor. Sözlüklerde içerik öne çıkarma ve reklam verme gibi avantajlar İnci Token sahiplerine sunulmaya başlanacak.  

"Metaverse dünyasında reklamcılığı domin edeceğiz"

Facebook, Microsoft, Nvidia, Epic Games ve Roblox gibi teknoloji devlerinin yatırım yaptığı Metaverse, beraberinde yepyeni bir içerik biçimi getirecek. Bu yeni sanal evrende yükselecek unsurlardan birinin de reklamcılık olacağını açıklayan İnci Sözlük Kurucusu Serkan İnci, "Yeni ve çok farklı bir mecra olarak Metaverse, İnci Token'ın en önemli çalışma alanlarından biri olacak. Metaverse dünyasınında reklamcılığı domine eden güç olmak en önemli hedeflerimizden biri" dedi.

Gençler için yeni iş imkanı sağlayacak 

Artırılmış sanal gerçeklik cihazlarının yardımıyla, insanların tamamen zihinsel olarak algısal evrende zaman geçirirken, 3D reklamlarla karşılaşacaklarla karşılaşacaklarını ifade eden Uludağ Sözlük Kurucusu İsmail Alpen'e göre bu etkileşimli yeni mecra, reklam dünyasının da kurtuluşu olabilir. 

Markalar için Metaverse'in çok büyü bir fırsat anlamına geldiğini söyleyen İsmail Alpen, konuşmasına şöyle devam etti: "Dünyanın gittiği yönde her unsurun dijital dünyaya yansıdığı bir dönemdeyiz. Artık sanat eserleri dijitalda varolma yolunu buldular. Aldığımız ürünlerin dijitalde karşılıkları olacak. Bu yeni teknolojiler, yeni kültürler, yeni işler ve yeni iş imkanları demek. Bizler sosyal medyaya 2005 yılında, Twitter'dan 1 yıl önce başmamış bir ekibiz. Caps kavramını global çaptaki meme (mim) kavramından önce dünyaya hediye ettik. Türkiye internet mizahında dünyanın daha önünde olmasında çabamız var. Şimdi de Metaverse ortamında Türk gençlerinin en iyi şekilde var olması için teknoloji geliştireceğiz. Metaverse evrenindeki reklamlara Türkiye imzasını vurmak istiyoruz. İnci Token ile bize destek veren güzel bir komünite de arkamızda. Allah utandırmasın."

Dijital dünyanın reklam standardı

15 Kasım günü Birci üzerinden ön satışa çıkmasıyla birlikte kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılanan İnci Token, Twitter'ın Türkiye gündeminde ilk sıraya oturdu. Dünyada CAPS kültürünün kurucusu olarak bilinen İnci Sözlük'ün bu birikimini, NFT dünyasında temsil edecek olan capsNFT de İnci Token'ın kolkola yürüdüğü projelerden biri. Caps üreticilerinin hakkını korumak için geliştirilen cips NFT'nin yanı, sıra sanal evrendeki dijital reklamları yönetecek olan İnciAds de İnci Token'la birlikte dikkat çeken bir proje oldu.

Güvenli ve güçlü altyapı Bitci'den

Dünyanın önde gelen fan token platformlarından biri olan Bitci Teknoloji'yle hayata geçirilen işbirliği sayesinde, İnci Token'lar kolay ve güvenli biçimde alınıp işlemlerde kullanılabilecek. Bugüne kadar Brezilya ve İspanya Milli Takımı, McLaren Formula 1 Team, MotoGP, FIBA, Wolves, Sporting Lizbon gibi çok sayıda dünyaca ünlü takım ve organizasyon için token projeleri geliştiren Bitci Teknoloji, İnci Token ile farklı bir alanda proje hayata geçirmiş oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.