Hava Durumu

Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı! Uyarılar peş peşe geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Bursa ve çevrelerinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Bursa Valiliği de su baskını, yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı! Uyarılar peş peşe geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bu gece saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir ile Bursa çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın için Bursa'da sarı renkli kod uyarısı yaptı.

SARI KOD NEDİR?

Sarı kodlu uyarı için Meteoroloji tarafından "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" açıklaması yapılmıştı.

BURSA VALİLİĞİ DE UYARDI

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; 04.04.2021 Pazar günü gece saatlerinden itibaren Bursa çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2), sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Geçerlilik periyodu: 04.04.2021 00:00 - 05.04.2021 18:00" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.