Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa'ya uyarı: Son yılların en etkili kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji'den Bursa için yapılan uyarıda, cumartesi gecesi başlayacak kar yağışının pazar da etkisini sürdüreceği belirtildi. Açıklamada son yılların en etkili kar yağışı olacağı vurgulandı. Bursa Valiliği de beklenen kar yağışıyla ilgili tarih vererek uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meteoroloji'den Bursa'ya uyarı: Son yılların en etkili kar yağışı bekleniyor

Türkiye genelinde cuma gününden itibaren başlaması beklenen kar yağışının 1987, 2002 ve 2004'deki yağışlar gibi etkili olması öngörülüyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Bursa'da da cumartesi gecesinden itibaren kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında da sert bir düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

MARMARA KARA GÖMÜLECEK

Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamasında beklenen kar yağışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Son haftalık hava tahmin raporuna göre sistemin gelişi devam ediyor. Marmara bölgesi Pazar gününden itibaren bir hafta boyunca kara gömülecek görünüyor. Alçak basıncın biraz güneye sarkmasıyla Doğu Karadeniz'in kar şansı azalmış, İç Anadolu'nun ki artmış görünüyor.

Bursa için 5 günlük hava durumu tahmini:

BİR UYARI DA VALİLİKTEN

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimizin cuma günü balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenmektedir.  Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni sistemin ve kuvvetli poyrazında etkisiyle ilimizin kar yağışının etkisi altında kalması beklenmektedir. Pazartesi gününden itibaren soğuk havanın etkisini arttırmasıyla birlikte kar yağışlarının önümüzdeki hafta boyunca aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Mevsim normallerinin 6 ila 12 ºC üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesi beklenmektedir. Geçerlilik periyodu: 12.02.2021 00:00 - 17.02.2021  18:00" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.