Hava Durumu

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi! Bursalılar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için çok sayıda ile; kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meteoroloji'den kritik uyarı geldi! Bursalılar dikkat!

Meteoroloji Bursa için 8 Aralık 2021 Çarşamba günü hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre, hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 16 dereceye kadar tırmanırken, gün boyu geçişli şekilde Bursa genelinde sağanak yağış var. Yağışla birlikte akşam saatlerinden itibaren termometreler 11 dereceye kadar gerilerken, sağanak hafta sonuna kadar sürecek.

Bursa'da yağışlı bir hafta yaşanırken, hava sıcaklığı ise 15-20 derece bandında seyrediyor.

Haftanın üçüncü iş gününde hava sıcaklığı gün içerisinde 16 dereceye kadar tırmanırken, sağanak yağış sabah saatlerinden itibaren şehir genelinde yüzünü gösteriyor.

Öğle saatlerinden itibaren yağışla birlikte düşüşe geçen termometreler gece 11 dereceye kadar geriliyor. Yağış ise gün boyu aralıklı ve geçişli şekilde şehir genelinde etkili oluyor.

HAFTA SONUNA KADAR YAĞIŞ VAR

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarından elde edilen veriler göre, Bursa'da yağış hafta sonuna kadar sürerken, sıcaklık ise 20 derece civarında seyrediyor.

Yarın için (PERŞEMBE) yapılan tahminlere göre sıcaklığın 18 derece olması beklenirken, yağış ise yüzünü göstermeye devam ediyor.

CUMA günü hava sıcaklığı gün içerisinde yağış geçişleriyle birlikte en yüksek 20 derece olarak ölçülüyor.

CUMARTESİ günü 1 günlük ara veren sağanak yağış geçişleri, PAZAR günü 23 derecelik sıcaklıkla birlikte yer yer etkili olmaya devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop dışında yurt genelinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle sağanak ve yağmur, Orta Toroslar Mevkisi, Karadeniz'in yüksek iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR

Yağışların; Güney Ege Kıyıları, Antalya'nın doğu çevreleri, Doğu Akdeniz, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt, Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batı ve kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın Güney Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yerel kuvvetli, Antalya'nın doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunun yükseklerinde gece ve sabah saatlerinde beklenen yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Konya'nın güneybatı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri hariç bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yükseklerinde (Kayak Merkezleri) gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yarın (Çarşamba) yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, (Kars, Van ve Iğdır hariç) bölge genelinin yarın (Çarşamba) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin yüksek kesimlerinde ve Ardahan, Ağrı, Erzurum ve Muş çevrelerinde kar şeklinde görülmesi; Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt, Şırnak çevrelerinde ise yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevreleri ile Siirt çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.LU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.