Günlerdir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları belirgin bir şekilde düşmeye başlıyor. Yarından itibaren yurdun batı kesimlerinde başlayacak ve 4 gün sürecek yağışların etkisiyle sıcaklıklar 10 dereceye kadar düşecek.
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, yarından itibaren dört gün boyunca Marmara ve Ege Bölgesi'nin yağış alacağını söyleyerek, ''Çarşamba akşamından başlayarak pazara kadar, yaklaşık 4 gün boyunca, yağış var'' açıklamasında bulundu.
Sıcaklıklar 10 dereceye düşüyor: 'Tam bir kış havası'
Beklenen sıcaklık düşüşün 8 ila 10 derece arasında olacağını da söyleyen Dilek Çalışkan, ''Tam bir kış havası yaşayacağız'' dedi.
Çalışkan, yağışların etkisi ile azalan hava sıcaklıklarına ilişkin, ''Özellikle hafta sonu hava çok soğuk olacak. Hatta bu soğuklar kar soğuklarına yakın seyredecek. Bunun nedeni de Romanya'ya kar yağması. Bizde de bazı dağlara kar yağma ihtimali var'' dedi.
Kış yağmurlarını andıracak: Toprağı besleyecek
Gün içerisinde aralıklı devam edecek olan yağışlar, tam olarak kış yağmurlarını andıracak. Çalışkan, "Türkiye bu yağışlarla birlikte cephesel yağışları görmüş olacak. Özellikle İstanbul'da bazı zamanlarda kuvvetini artıracak yağışlar dört gün boyunca devam edecek. Bu yağışlar da haliyle toprağı besleyen yağışlar oluyor" ifadelerini kullandı.
Yağışlar perşembe günü tüm Batı Karadeniz'i; Antalya, Eskişehir ve Ankara'nın da bazı illerini etkileyecek.
Ege'de dolu yağışı
Ege Bölgesi'nde ise özellikle İzmir, Aydın, Muğla hattı boyunca şiddetli yağışlar bekleniyor. Bölgede yağışlarla birlikte dolu, sel ve sağanak gibi hava olayları görülebilir.
Yaz aylarının kurak geçmesinin ardından beklenen sonbahar yağmurlarının olmaması barajların doluluk oranına etki etti.
İstanbul'da azalan baraj doluluk oranı hakkında endişeler sürerken Çalışkan, beklenen dört günlük yağışın barajlara etki edeceğini söyledi.
Çalışkan "Bu yağışlar, barajların doluluk oranı düşük seyrettiği şu günlerde iyi bir durum. Tabii bu yağışlar barajlara hemen etki etmez ama yine de faydası olacaktır'' diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da tarihi antikacı dükkanında çıkan yangın 2 s...
Bursa Valiliği'nden toz taşınımı uyarısı!Bursa Valiliği bu geceden itibaren etkili olacak toz...
Bursa'da iftara dakikalar kala büyük yangın:...Bursa'nın İznik ilçesinde iftara dakikalar kala 4 ka...
Saldırıya uğramıştı! Bursa Ulucami'deki semb...Bursalı tarih öğretmeni Zafer İhtiyar, Ulucami'de ha...
Bursa'da Ulu Cami'ye balyozla saldırmıştı! '...Bursa'da kısıtlama saatinde eline balyoz alıp ...
Bursa'da tır dehşeti... Önce motosiklete son...Bursa'nın İznik ilçesinde yağışlı yolda kontrolden ç...
Bursa'da yürek yakan kaza! 15 yaşındaki genç...Bursa'da elektrikli motosiklet ile aracın çarpışması...
Küle dönmüştü! Bursa'da antika dükkanındaki ...Bursa'da uzun yıllardır antika dükkanı olarak kullan...
Gemlik sahilinde şaşkına çeviren manzara! Gö...Marmara Denizi'nin Gemlik Körfezine bakan kıyısı, il...
Bakan Soylu açık açık uyardı: Kim yaparsa ik...İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Koronavi...
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş uyarı! Bu kişiler...Türkiye'de artan vaka ve ölüm sayıları endişe yaratı...
Bursa'da iş makinesinin altında kalan işçi h...Bursa'nın İnegöl ilçesi Organize sanayi bölgesinde f...
Çamur yağdı! Bursa'ya Kuzey Afrika'dan toz t...Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı...
Yokuş aşağı... Bursa'da cami tuvaletine girm...Bursa'da pandemi döneminde motokuryelik yaparak geçi...
Büyük başarı! Bursa'da üniversitenin hemşire...Bursa'da Uludağ Üniversitesi'nde 11 yıldır hemşire o...