Hava Durumu

Meteoroloji ve AFAD il il uyardı! Bursa'ya çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Eskişehir'in doğusu, Kastamonu, Karabük, Bolu'nun doğusu ve Çorum için çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Vatandaşlar ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. Öte yandan Bursa'da yarın yağmur bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2021 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meteoroloji ve AFAD il il uyardı! Bursa'ya çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Eskişehir'in doğusu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Çorum, Bolu'nun doğu ilçeleri ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından da Ankara ve Kastamonu başta olmak üzere 8 ile kuvvetli yağış ve sel uyarısı yaptı. MGM'den yapılan uyarı şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 01.09.2021 Çarşamba günü öğlen saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Eskişehir'in doğusu, Kastamonu, Karabük, Bolu'nun doğusu ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

AFAD'DAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

AFAD da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Eskişehir'in doğusu, Kastamonu, Karabük, Bolu'nun doğusu ve Çorum'da kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

BİR UYARI DA ANKARA VALİLİĞİ'NDEN

Ankara Valiliği, kentte beklenen sağanak yağış nedeniyle vatandaşlara tedbirli olma çağrısı yaptı.

"Yapılan son değerlendirmeye göre; 1 Eylül Çarşamba günü ilimizin kuzey kesimlerinde görülecek yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İSTANBUL VE ÇEVRE İLLERDE HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 2 Eylül Perşembe gününden itibaren hissedilir derecede azalarak bölge genelinde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altına ineceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Trakya ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA

Bursa'da bugün hava sıcaklığı 29 derece. Yarından itibaren sıcaklıkların düşmesi ve gökgürültülü yağmur bekleniyor.

Bursa Valiliği yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi:

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; 02.09.2021 Perşembe ve 03.09.2021 Cuma günleri ilimiz genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin edilmektedir. Mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altına ineceği beklenmektedir. Yağışların ve ani sıcaklık azalmasının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir."


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.