Hava Durumu

Dikkat! Meteoroloji Bursa'yı turuncuya boyadı! 3 gün sürecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da 3 gün boyunca zirai don beklendiğini belirterek 'tehlikeli durum' anlamına gelen turuncu uyarı yaptı. Bursa Valiliği de muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dikkat! Meteoroloji Bursa'yı turuncuya boyadı! 3 gün sürecek...

Meteoroloji, Bursa'da zirai don beklendiğini açıklayıp bugün 18.00'dan başlayarak 21 Ocak Perşembe günü saat 09.00'a kadar geçerli olmak üzere 'turuncu uyarı' yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama, "Tarım faaliyetlerinin devam ettiği yerlerde yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

BİR UYARI DA BURSA VALİLİĞİ'NDEN 

Valilikten yapılan açıklamada ise "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; 18.01.2021 Pazartesi (bugün) akşam saatlerinden başlayarak 21.01.2021 Perşembe sabah saatlerine kadar, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği, ilimiz genelinde orta, yer yer (kuzey ve yüksek kesimlerde) kuvvetli  zirai don olayı beklenmektedir. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.

TURUNCU RENGİN ANLAMI

MeteoUyarı uygulamasında kullanılan turuncu rengin anlamı şöyle: 

 Turuncu, havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.