Hava Durumu

MGK toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Kritik toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Suriye'deki gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantı sonrası yapılan açıklamada 'Afrin' mesajı dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MGK toplantısı sona erdi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün 2017'nin son olağan toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 3 buçuk saat sürdü. Kritik toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı. 

AFRİN MESAJI

MGK'nın ardından TSK'nın İdlib'de gözlem görevini başarıyla sürdürdüğü belirtilerek Afrin sinyali verildi ve "Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib gerginliği azaltma bölgesi'nde 'gözlem misyonu'nu başarıyla sürdürdüğü, bu görevin Batı Halep'le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle huzur ve güven ortamını gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

HER TÜRLÜ TEDBİR VURGUSU

MGK bildirisinde terör örgütü PKK için ise "PKK/PYD-YPG terör örgütünün Suriye'nin demografik yapısını örtülü etnik temizlik yapmak suretiyle bozmasının ve toprak edinme çabalarının, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğu bu cihetle de kabul edilemez bulunduğu, Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak maksadıyla özellikle hudut bölgesinde gereken her türlü tedbiri almaya devam edeceği bir kez daha vurgulanmıştır"  denildi.

NATO TATBİKATINDAKİ SKANDAL

MGK toplantısında NATO tatbikatında yaşanan skandal da gündeme geldi. Söz konusu skandala ilişkin Norveç ve NATO makamlarınca başlatılan soruşturmaların sıralı sorumluları kapsayacak şekilde genişletilmesinin beklendiği bildirildi. NATO'yu kendi amaçları için araç olarak kullanmaya çalışan kesimlere müsaade edilmemesi gerektiği de vurgulandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.