Hava Durumu

MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu'ndan yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklama!

Meclis'te görüşülen Askeralma Kanunu Teklifi'yle ilgili konuşma yapan MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, parti olarak teklifi olumlu olarak değerlendirdiklerini, destek vereceklerini belirterek, teklifin yasalaşmasıyla herhangi bir zafiyete yol açılmadan gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2019 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu'ndan yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklama!

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin kabul edilen grup önerisiyle Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. Genel Kurul, "temel kanun" olarak görüşülecek olan Askeralma Kanunu Teklifi'nin dün birinci bölümünü ele aldı. Kurul, bugün ikinci bölümü görüşecek.

Milletvekilleri Askeralma Kanunu Teklifi'nin tümü üzerinde söz aldı.

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, parti olarak teklifi olumlu olarak değerlendirdiklerini, destek vereceklerini belirterek, teklifin yasalaşmasıyla herhangi bir zafiyete yol açılmadan gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Askerlik süresinin kısaltılmasının doğuracağı bazı problemlere değinen Vahapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Temennimiz, terhislerle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimizde zafiyete sebep olmayacak şartların sağlanması, bölgesel ve küresel şartların iyi okunarak sağlıklı bir değerlendirme yapılmış olmasıdır. Komisyonda ilgililerden aldığımız bilgiye göre, askerlik çağına gelen 700 bin erkek nüfusa karşılık Türk Silahlı Kuvvetlerinin 400 bin ihtiyacı bulunmaktadır. Bu, silah altına alınanların beşte üçü Kara Kuvvetleri, diğeri de Deniz ve Hava Kuvvetleri tarafından görevlendirilebilmektedir. Yeni sistemle olası zafiyeti engellemek üzere bedelli askerlikten yararlandırılacakların sayısının zorunlu kadro sayısı karşılandıktan sonra belirlenmesi kuralının konulduğu görülmektedir. Buna rağmen, yeni kanunla mevcut yükümlü sayısının terhislerle birlikte yarı yarıya düşecek olmasının özellikle komando birlikleri ile sınır birliklerinde oluşturabileceği zafiyeti önleyici tedbirlerin alınması zaruridir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.