Hava Durumu

MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu uyarmıştı! Siyanür teklifi 4 aydır Meclis'te bekliyor...

Türkiye son 10 gündür siyanürle ölüm haberleriyle sarsıldı. Önce İstanbul Fatih'te, ardından Antalya'da 4 kişilik aileler siyanürle hayatını kaybetti. Son acı haber ise bugün İstanbul Bakırköy'den geldi. Tüm bu vakalar gözleri Türkiye'deki siyanür gerçeğine çevirdi. MHP'nin ise 4 ay önce siyanür gibi öldürücü kimyasal maddelerin satışına sıkı denetim getiren bir kanun teklifi hazırladığı ancak teklifin TBMM'de gündeme bile alınmadığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu uyarmıştı! Siyanür teklifi 4 aydır Meclis'te bekliyor...

MHP Genel Başkan yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu 26 Haziran günü TBMM'ye sunduğu yasa teklifiyle siyanür başta olmak üzere çevre ve insan sağlığına zarar veren her türlü kimyasal maddenin satışının internetten satışının yasaklanmasını istemişti.

Vahapoğlu teklifinin gerekçesinde de, "Kimyasal maddeler sağlığımızı tehdit etmektedir. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden maddeler piyasada ve internet ortamından rahatça satın alınabiliyor" demişti.

Teklifin yasalaşması halinde zehirli kimyasalların elektronik ortamda satışları engellenecek. Satış şartlarına da denetim getirilecek. Paketlerine de uyarıcı bilgi ve işaretler konulacak.

Siyanür gibi öldürücü kimyasal maddelerin satışına sıkı denetim getiren söz konusu teklifin TBMM'de gündeme bile alınmadığı ortaya çıktı.

ÖNCE FATİH!

Türkiye'yi siyanür dehşeti ile tanıştıran ilk olay 5 Kasım 2019 tarihinde Fatih'te meydana geldi. Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın birinci katında yaşayan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin'in (56) cesetleri polis ekipleri tarafından bulundu. Yapılan araştırmalar sonucu Oya Yetişkin'in kardeşlerini siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiği anlaşıldı.

ARDINDAN ANTALYA!

Türkiye, Fatih'teki Yetişkin Kardeşler vakasının şokunu yaşarken, kan donduran bir haber bu kez 8 Kasım'da Antalya'dan geldi.
Sekiz katlı bir apartmanın en üst katında oturan Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek (38) ile çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'in (5) cesetleru bulundu.

Yapılan araştırmalarda maddi kriz içerisinde bulunan Selim Şimşek'in, eşi ve iki çocuğunu siyanürle zehirledikten sonra intihat ettiği belirlendi.

SON OLARAK BAKIRKÖY

İş adamı Bahattin Delen ile eşi Zübeyde ve yedi yaşındaki çocukları Ali Delen'in cansız bedenleri İstanbul Bakırköy'deki evlerinde bulundu. Bakırköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada olay yerinde siyanüre rastlandığı duyuruldu. 

Açıklamada "Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.