Hava Durumu

MHP'den Avusturya'ya sert tepki: Korkuyorlar çünkü bozkurtlar geliyor

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Avusturya'da bozkurt işareti yapan işçilerin işten çıkarılmasına sosyal medyadan yayınladığı mesajla tepki gösterdi. Avusturya'yı kınadığını belirten Büyükataman, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlendikçe Avusturya'nın, Yunan'ın rüyaları kâbusa dönmeye devam edecek. Batı'nın korkusu yersiz değildir. Çünkü bozkurtlar geliyorlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'den Avusturya'ya sert tepki: Korkuyorlar çünkü bozkurtlar geliyor

Dün, Viyana Şehir Hatlarında otobüs şoförü olarak çalışan ve Türk kökenli oldukları anlaşılan iş üniformalı birkaç kişinin otobüs parkında bir mutfakta şakalaşırken Bozkurt işareti yaptıklarını gösteren görüntüler sosyal medyada yer almıştı. Viyana Şehir Hatları (Wiener Linien) Sözcüsü Christoph Heshmatpour, "Bozkurt" işareti yapan 4 çalışanın işten çıkartıldığını, işareti yapmayan diğer şoförlere ilişkin de soruşturmanın sürdüğünü dile getirdi.

BOZKURT SEMBOLU YASAK

Avusturya'da 1 Mart 2019'da "aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele" gerekçesiyle aralarında Bozkurt sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kamuya açık yerlerde kullanımını yasaklayan "Sembol Yasası" yürürlüğe girmişti. Türk Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere Avusturya'da yaşayan Türk ve Müslümanların tepki gösterdiği sembol yasasına aykırı davranılması durumunda 4 bin avroya kadar para veya bir ay hapis cezası öngörülüyor.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, haberin ardından Twitter adresinden mesaj yayınladı.

Büyükataman'ın açıklaması:

"Avusturya devleti, 1 Mart 2019 tarihinde "aşırılık ve siyasal İslam'la mücadele" gerekçesiyle çıkardığı "Sembol Yasası" kapsamında İslami sembollerle Türklüğün sembolü olan bozkurdu yasaklamış, böylece Türk-İslam düşmanlığını kanunlarına sokmuştur.

Bugün öğrenmekteyiz ki Avusturya'nın Viyana Belediyesi belediyede otobüs şoförü olarak çalışan 4 Türk'ü bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle işten çıkartarak Türk-İslam düşmanlığını sahaya sürmüştür.

Dün Yunanistan, bugün Avusturya... Büyük Türk milleti "lider ülke Türkiye" ülküsünün etrafında kenetlendikçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlendikçe Avusturya'nın, Yunan'ın rüyaları kâbusa dönmeye devam edecek. Batı'nın korkusu yersiz değildir. Çünkü BOZKURTLAR GELİYORLAR!

Avusturya devletini kınıyorum. Avusturya devletinin, namaz kılmayı, Kur'an okumayı engellemeye varacak bir salgın hâline gelmesi muhtemel Türk-İslam düşmanlığına son vermesi için Dışişleri Bakanlığımızın gerekli temaslarda ve ikazlarda bulunacağından şüphemiz yoktur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.